Wednesday, February 27, 2013

Homse päeva ootuses

Homme on eeldatavasti Eesti spordi jaoks üks olulisemaid päevi üldse. Nimelt peaks homme avalikustatama Andrus Veerpalu võimaliku dopingukasutamise osas rahvusvahelise spordikohtu otsus. Kogu protsess on tänaseks kestnud natuke üle 2 aasta ja oma väga tuntava jälje Eesti suusatamisele jätnud - tulgu see lõpptulemus siis ühele või teisele poole. Väga suur kahju on selle dopinguloo tõttu meie suusatamisele tehtud ja sellest on väga kahju.

Seda, et meie tänaselt sprindisõitjate eliidilt (mehed) midagi tulla ei saa, oli kõigil asjatundjatel selge juba 2011. aastal. Aga seda, et ka distantsisõitjatelt enam peale 2011.a. kevadet häid sõite ei tule, oli juba suurem üllatus - arvan, et tean ka siin põhjuseid.

Tõeliselt hea ajastusega supersõidu tegi täna muidugi Aivar Rehemaa. Loodame, et see ei liigitu kokkuvõttes "erand kinnitab reeglit" alla. Tuleks selliseid sõite kas Aivarilt või kelleltki teiselt veel juba sel kevadel!

Mida siis ikkagi oodata homselt päevalt ja lõplikust otsusest dopingukasutamise osas? Mul oleks väga hea meel, kui otsus tuleks Andruse jaoks positiivne. Aga olenemata sellest kummale poole otsus tuleb, tahaks järgmisel talvel Andrus Veerpalult mõned õppetunnid võtta, et enda klassikalist tehnikat parandada. Ei ole veel õnnestunud kedagi nii ilusasti sõitmas näha ja minu teada ka dopingutarvitamine sellises stiilis sõitma ei paneks.

Loodan, et homme tuleb hea päev ...


No comments: