Thursday, May 23, 2013

Mis ootab ees nädalavahetusel?

See nädal on möödunud nagu üks hetk. Alles oli pühapäevane trenn tõelise leitsakuga, millele on järgnenud siin Viimsis 4 päeva, kus peamise ilmastikunähtusena on domineerinud tihe udu ja temperatuuriks 9-10 kraadi. Ja justkui läheneva nädalavahetuse auks tuli täna täpselt siis kui Pirita metsa jõudsime, päike välja ja paistab siiani :)

Aga mis ootab ees nädalavahetusel? Teel minu jaoks järgmise suurema stardini, mis toimub 22. juunil Pärnumaal, teen laupäev-pühapäev kaks nö. vahepeatust - laupäeval Emumäel ja pühapäeval Raplas.

Laupäeval toimub Emumäel traditsiooniline Emumäe jooks, mida peetakse Eestis ainsaks mäejooksuks. Olen korra osalenud - 2010.a.-l ja peale seda alati tahtnud uuesti minna, aga õnnestub see alles nüüd, 3 aastat hiljem. Osalen seekord 5,6 km käimise distantsil ja eesmärgiks võtan käia tempoga alla 8 min/km. Kui tuleb kiirem tempo, on tore; aeglasemaga rahul ei ole. Peale Emumäed tõstan kõnnikepid kõrvale ning võtan jooksutossud välja.

Vaade Emumäe stardi-finishi alale ülalt, vaatetornist
Pühapäeval aga ootab ees Rapla, kus toimub EMT Rullituuri avalöök Raplarull. Veel mõni aeg tagasi ma isegi ei mõelnud selle peale, et Raplasse minna, aga mida lähemale 26. mai tuli, seda rohkem hakkas tunduma, et "sinna ma pean minema." Pühapäeval on plaan sportlikus mõttes tagasihoidlik - lihtsalt nautida sõitu rahulikumas tempos lühikesel distantsil (16 km).  

Pühapäevaks on ilmateade lubanud Raplasse "ilusat" rulliilma - 11 kraadi sooja ja vihma. Kui nii läheb, siis tuleb alla panna kõige tagasihoidlikumad rullid, sest sõites näiteks võistlusrullidega vihmasel rajal tähendaks see uusi laagreid, mis maksaksid rohkem kui kogu 7-etapilise rullisarja osalustasu lühemal distantsil kokku.

Ja et ei tekiks tunnet, et nädalavahetuse ilmaennustus seekord mööda läheb, on külm udu siin Viimsis uuesti tagasi :)

3 comments:

Anonymous said...

Soovin edu nii Emumäe jooksuks kui ka Rapla rulliks ja loodan, et saad oma soovitud tulemused ja naudid neid kahte sportlikke päevi :)

Andres said...

Suured tänud :)

Andres said...

Tundub, et ilmaga läheb nädalavahetusel siiski enam-vähem hästi. Kui eile, loo kirjutamise ajal, lubas nii Emumäe kui Rapla ürituse ajaks vihma, siis praeguse seisuga on homne prognoos päike ja pühapäev korralik vihm - siis pühapäevane rull saabki olema ekstreemsport sõna otseses mõttes :)