Saturday, May 25, 2013

Emumäe jooks 2013

Pool tänast päeva veetsime Emumäel - Andres kepikõnni osalejana ja mina pealtvaatajana. Päris alguses mõtesin ka 5.6 km pikkusele distanstile käima minna, kuid sisetunne veel ei lubanud. Nii siis käisingi seekord kaasas ja vaatasin, kuidas teised ennast proovile panid. 

Ilm oli alguses jooksukorraldajate poole peal :) Päike paistis päris kaua aga siis kui jooks pihta hakkas, päike taandus ja asemele tulid pilved ja tugev tuul. Kõige tugevam oli tuul muidugi Emumäe vaatetornis. Sealt avanesid 360 kraadi super vaated. Kõik jooksjad ja kõndijad tundusid ülevalt alla vaadates nii pisikesed. 

Ennem starti said kõik huvilised uudistada Emumäe laadal, mis toimus täpselt sealsamas. Ostsin ka paar asja ja maitsesin ära koduõlle :)

Igal juhul erines 5.6 km distantsi rada väga kardinaalselt sellest, mis ta oli 2010. aastal. Niiet võib öelda küll, et rajameister oli tasemel. Näha nende inimeste nägusid, kes mõned meetrid enne finišit kõige järsemast mäest üles liikusid, oli midagi enamat. Ka kõige tugevamad olid omadega läbi.

Alati ei peagi rahvaspordiüritustel ise osalema. Võib ka lihtsalt niisama toetusmeeskonnaks kaasa minna. Nii näeb uusi kohti ja üritust ennast hoopis teise nurga alt. Vahest võib innustus nii suur olla, et mõtled lõpuks, et tahan ka järgmisel aastal osaleda :) Tähelepanu juhin sellele, et mitu tundi järjest värske õhu käes olemine ja kaasaelamine on vähemalt sama väsitavad kui võistlusel osalemine :) Ausalt ka. 

Emumäe jooks 2013 oli vinge üritus. Tänud kõigile korraldajatele, kes andsid oma panuse jooksu toimumiseks. 


Vaade Emumäe torni tipust


Vaade Emumäe torni tipust vol 2




Pilved korraldasid täna ühe huvitava vaatemängu :)


No comments: