Monday, June 24, 2013

23 ja 24 juuni ei ole spordipäevad

Mõtlesin juba mitu päeva tagasi, et mida nende 23 ja 24 juuniga (spordi mõttes) peale hakata. Hea trennihoog on sees ja kahju oleks täitsa vahele jätta, teisalt aga on selge, et need on päevad, kus hästi ikka spordi jaoks aega ei leia või oleks see sport isegi negatiivse mõjuga.

Viimastel aastatel on läinud nii, et 23-24 juuni on möödunud väljaspool Eestit. Algul oli see lihtsalt kokkusattumus, aga sellest aastast juba väga teadlik tegevus. Nimelt toimub meie oma küla jaanituli ära kas 1 või 2 päeva enne 23-dat ja peale seda võiks käia ära ühel tõeliselt korralikul jaanitule üritusel ja sel aastal (nagu ka aastal 2010) oleme enda jaoks selleks tõeliselt korraliku ürituse toimumise kohaks leidnud Riia.

Meie küla jaanituli on süüdatud :)

Kõlab võibolla üllatavalt, aga suured jaanipäeva (Ligo Diena) üritused toimuvad otse kesklinnas Daugava jõe ääres, piirnedes teiselt poolt vanalinnaga. Minu isikliku arvamuse kohaselt on tegemist tunduvalt vägevama üritusega kui näiteks meie kohalik Õllesummer. Igas mõttes.

Ja kui juba nii vägev üritus kavas oli, kas siis spordi jaoks oleks Riias aega jäänud? Ütleme nii, et hea oli, et Riias olemise ajal üldse natuke magada jõudis 23-da ja 24-da juuni vahel :)

Homsest saab jälle jätkata trennilainel; aga kuna selle aasta jaanituled nii 21 juunil siin Viimsis oma kodukülas kui 23-24 juunil Riias jätsid kustumatud muljed, teen ka lähiajal ühe jaanipäeva ürituste teemalise postituse, et jagada emotsioone kahelt suurepärase korraldusega ürituselt, mis mõlemad muide olid osalejate jaoks tasuta!


3 comments:

ixs said...

Tere Andres!

selline küsimus, et ma see nädala vahetus Riias. Peatun kesklinnas, kus seal saab kõige paremini teha jooksutrenni. Kavas 17km rahuliku jooksu.

Andres said...

Minule meeldib kõige rohkem rada, mis läheb võimalikult Daugava jõe äärest. Seal saab kombineerida ka tänu sildadele, et kas tagasitee teiselt poolt jõge või mitte.

Teine variant - kui näiteks alustada vanalinna poolsest osast, on joosta läbi kahe pargi (need on nii suured, et seal annab ka mingeid ringe enda jaoks teha) ja sealt edasi Rigas Arena poole ning nii pikalt kui plaanis on ja siis tagasi pöörata.

ixs said...

Selge, sain aru ja kujutan ette, et kuidas kulgeda. Tänud.