Wednesday, June 19, 2013

Suvi ja motivatsioon

Ei ole ilusa suvega väga lihtne motivatsiooni leida trenni minemiseks. Eriti nädala sees õhtuti peale tööd - oled juba terve päeva pingutanud ja siis selle asemel, et õhtul midagi tõeliselt lõbusat väljas ette võtta, lähed trenni .. mis on ka ju iseenesest lõbus tegevus, aga ikkagi ..

Minu meelest on parimad kuud väljas treenimiseks aprill-mai ja september-oktoober. Kui kevadel ei ole veel liiga soe, siis sügisel pole veel liiga külm. Aga suvel on millegipärast alati üks korralik mitmenädalane kriis tekkinud, kus üldse trenni teha ei taha, kuigi ilusate ilmadega võiks ju vastupidi olla.

Tänases, 1 tund ja 20 minutit kestnud trennis jõudsime järeldusele, et kuna trenni tegemine on ikkagi mingis mõttes ebamugav tegevus (pane selga riided, mida tavaolukorras kunagi ei kanna, hakka päikse käes higi valama, trenni lõpus avastad, et õhtu ongi juba läbi saamas), siis just eriti ilusate ilmadega sellepärast trennikriisid nii kergesti tekivadki - mugavamaid tegevusi on nii palju alternatiiviks, et nõuab vahel ikka kangelaslikku tahtejõudu, et trenni kasuks otsustada.

Aga kohe tuli järgi ka teine järeldus, et nii head enesetunnet kui on peale õnnestunud trenni väljas, ei teki peale ühtegi muud tegevust. Ja seetõttu ongi nii, et olgu ilm väljas kui ilus tahes, mööduvad enamus õhtutest ikkagi spordiradadel :) Ja loodame, et sel suvel juba tavapäraseks saanud trennikriisi ei teki.

Kui pildil vasakul olija trenni läheb, sõidab
ta kas 35 km rattaga või uisutab 20 km -
kestvussport on ka noortel moes :)

5 comments:

Anonymous said...

ootame siis Võidupüha poolmaratoni muljeid. Pidi palav ilm tulema

Andres said...

Ei tule neid muljeid sel aastal. Olin maikuus liiga optimistlik, et nö. "jalad alla saan." Kõigi muude vastupidavusalade mõttes on jalad OK ja kannatab läbida pikki distantse, aga jooksmise maksimum on praegu 10 km ringis - siis hakkavad jalad tunda andma ja ei taha sellest piirist üle minna, kus jalavalud tagasi tulevad. Üritan vaikselt ka jooksudistantse pikendada, aga 21,1 km on praegu jalgadele liiast. Üldise füüsilise vormi ja palavuse poolest ei oleks probleemi distants läbida.

Kehv seis jooksmise poolelt, teiste alade poolelt aga viimase aasta parimas vormis.

Liisu said...

Kõige raskem teekond pidigi olema diivanilt välisukseni. Aga nõustun täielikult, et nii head tunnet nagu õnnestunud treening, ei anna just palju muid tegevusi :D

Andres said...

Nüüd tulevad head soojad ilmad ja saab järgmistel päevadel ette võtta kuumade ilmadega hästi sobivad alad - rulluisud ja ratta :)

Liisu said...

Rulluisud ja ratas- vesi minu veskile! :D