Monday, June 17, 2013

Toitumiskava

Terve see aasta on käinud üks paras võitlus spordi (jooksmise) jaoks sobiva kaalu saavutamiseks. Mida rohkem aga tuleb ette reisimist (alates 17. märtsist oleme olnud ühel nö lõputul reisil, kus tuleme väikseks vahepeatuseks koju, et kohe jälle edasi minna), seda raskem on selles võitluses edukas olla. Ja kuna reisimise lõppu ei ole ette näha (ja ega ei tahaks ju ka!), otsustasin, et oma teadmistega enam ei jõua ja tuleb abi küsida neilt, kes valdavad toitumise teemat professionaalsel tasemel.

Peale toitumiskava tellimist täitsin ära ankeedi, kus kirjeldasin põhjalikult oma tänast toitumist ning eesmärke kehakaalu osas ning miks need eesmärgid just sellised on. Täna sain toitumiskava kätte ja kohe peale vaadates oli selge, et see on õige asi ja hakkab tööle. Kui vaid ise põhimõtteid järgida suudan.

Toitumiskava on väga põhjalik ja mis kõige parem, kõik toodud põhimõtted on hästi ära põhjendatud - miks just nii on hea teha ja mitte kuidagi teisiti.

Mõned kavas toodud põhimõtted (näiteks see kui pikk peaks olema üks söögikord, et oleks tegemist korraliku toitumisega), saan kohe kasutusse võtta, aga kogu kava tervikuna 4 nädala pärast kui tekib üks 1-kuuline periood, kus on kõik võimalused ideaalselt toituda.

Kavas on arvestatud ka sellega, et kaal ei langeks liiga kiirelt ja ei avaldaks sellega negatiivset mõju trenni tegemisele.

Saab olema huvitav.

Sellised joogid kavas puuduvad :)

2 comments:

Liinzu said...

Kelle käest tellisid?

Andres said...

Tellisin Raivo Piiberilt; treenitargalt.ee Mulle see kava meeldib eelkõige sellepärast, et on sobitatud kokku trenni- ja pideva reisimisgraafikuga