Monday, July 15, 2013

Algas ettevalmistus Tartu Rulluisumaratoniks

1 päev vähem kui 6 nädalat on aega Tartu Rulluisumaratoni stardini. 48 km Jõgevalt Tartusse. Need 6 nädalat ongi minu treeningkavas reserveeritud rulluisutamisele eesmärgiga saavutada Tartu Rulluisumaratonil võimalikult hea tulemus. Ei mingit lõbusat sõitu - ikka nii, et veri ninast välja :)

Tänane trenn toimus Pirital Lillepi pargis ning nägi ette ca 30 minutilist sõitu - pole reisimise tõttu juba paar nädalat rullidele saanud ja algatuseks sobis lühike ots sisseelamiseks väga hästi. Tänane tuulesuund tegi trenni muidugi huvitavaks - pikal sirgel oli tuul 100% vastu.

Plaan oli lihtne - kõik need 30 minutit veereda sissejuhatuseks võimalikult aeglaselt, aga järgides nii hästi tehnikat kui oskan. Aga igal ringil olev 1 tõus tuli läbida erksama sammuga. Ja nii läkski - väga-väga aeglane sõit kogu ringi jooksul + kiiremad tõusud. Kokku 10 km ja aeg 31.50.

Järgmise 6 nädala treeningkava näeb ette trenne üle päeva - üks päev korralik trenn (ca 40 - 60 minutit uisutamist + spetsiifilised jõuharjutused), teine päev puhkus (s.t. 6 km jalutuskäik). 6 nädala jooksul on plaanitud ka 2 pikemat otsa rullidel - nii umbes 1.45 - 2 tundi, mis oleksid natuke aeglasemas tempos kui maraton ise tuleb. Ja loomulikult tuleb ka paar tehnikatrenni selle 6 nädala jooksul, kus Treener ütleb täpselt, mis asjad toimivad hästi ja mida tuleks teha teisiti.

Järgmine trenn rullidel juba ülehomme Lillepi pargis.

Kui Salzburgi kesklinnast kõndida mägede suunas
1 tund ja 30 minutit, avaneb ootamatult selline vaade

No comments: