Tuesday, July 2, 2013

Kuulsad uisud müüdud

Et uutele asjadele ruumi teha, tuleb vanad eest ära saada. Lõpuks jõudis kätte aeg vanemaid rulluiske maha müüma hakata.

Alguse sai uiskude müük kõige vanematest uiskudest. Ostetud said need 2006 aastal ja aktiivne kasutus oli aastatel 2006 - 2008


Head uisud olid, sõita oli hea lihtne. Kordagi võistlustel need uisud küll ei käinud, aga näiteks Otepää-Kääriku rajal on nendega palju sõidetud. Need FILA-d leidsid endale uue omaniku vägagi lähedalt minu kodule - seega on võimalik neid ka edaspidi vist vahel näha siin Viimsi kergliiklusteedel.

Kui FILA-de aeg hakkas 2008 aastal läbi saama, tulid asemele Rollerblade Speedmachine`d. Need olid juba kiiremad uisud.


Esimese trenni Rollerblade uiskudega tegin Pirita teel mere ääres ning kohe alguses sõitsin mööda meie vabariigi ühest kuulsamast rulluisutajast läbi aegade, kes liikles rajal koos turvamehega. Vaatasid küll imestunud pilguga :)

Esimene võistlus Rollerblade uiskudega oli Ülemiste parklas 1 tunni sõit. See oli üldse minu esimene rulluisuvõistlus - 2008 aasta juulikuus. Suur oli üllatus võistlusele minnes - vaevalt 30 osalejat ja kõik nö pärisuisutajad. Enne starti arvasin, et kui viimasest kohast pääsen, on tegemist suuremat sorti imega. Läks natuke paremini - 25s koht 30 osaleja hulgas. Enne seda võistlust oli ka viimati diskussioon teemal, et kas uisule on pidur ka vaja panna või mitte. Kui minult küsiti, et kas tähtsam on turvalisus või ilu, oli vastuseks "ilu" ja rohkem sel teemal juttu pole olnud.

Sõitsid need uisud kokku ca 10 võistlust, sh 4 Tartu Rullimaratoni pikka distantsi ja neid oli isegi natuke kahju ära müüa. Aga uus omanik oli õnnelik ja nüüd läheb see pidur ka lõpuks käiku!

Nüüd olen juba aasta aega sõitnud selliste uiskudega:


Millised uisud võiksid olla järgmised?

No comments: