Monday, September 2, 2013

Särav sõit

Viimane ettevalmistus laupäevaseks rullivõistluseks - Tallinna Rullusiumaratoni 14 km-ks - algas tänase uisutrenniga. Uisutamine toimus ilusal ajal keset päeva kell 13.00 Stroomi ranna korvpalliväljakutel. Päike paistis, väljakud olid tühjad, ilus vaikne ilm mere ääres ... Eesmärgiks oli õppida paremini selgeks pöörded. Olen ka siiani enam-vähem normaalsel kiirusel pööratud saanud, aga tehnika on olnud tegelikult olematu ja ime, et siiani kurvides kukkunud ei ole.

Eesmärgiks sai võetud, et laupäevasel võistlusel saaks ringi mõlemad kurvid läbida täiskiirusel ja sõltuvalt olukorrast grupis kas siis lihtsalt kallutades või üle jala tehnikat kasutades.

Tänase trenniga sain tänu Treenerile täiesti uuele tasemele kallutustehnika (oma 3-s erinevas variatsioonis) ning üle jala tehnikas tulid ka ringid lõpuks täitsa talutavalt välja - mõned tõuked õnnestusid kohe eriti hästi. Endal oli igatahes sõidu lõpetuseks ülihea tunne - täiesti teistmoodi sõit kui see, mida seni teinud olen.

Sügis on hea aeg tehnika arendamiseks, sest uisuhooaeg lõpeb suurema osa uisutajate jaoks 7. septembri võistlusega ning peale seda on kõigil osapooltel aega piisavalt, et leida tehnikatrennideks sobivaid aegu. Varsti hakkab ju talv ka lähenema ning ma väga loodan, et sel talvel on ka minu tehnika sellisel tasemel, et saaks lisaks saalis harjutamisele ka mõnel sisevõistlusel kaasa teha.

Sõidu lõpp oli täna väga täpselt ajastatud - nii kui sain uisud jalast ja autosse istuda, hakkas sadama ja sajab väikeste pausidega siiamaani. Tavaliselt on ikka vastupidi olnud - et jõuad rajale ja hakkab sadama :)

Peale enda sõitu käisin veel põhjalikumalt tutvumas laupäevase võistlusrajaga. See on ikka päris omapärane rada (täpsemalt pool rajast) ning see omapärasus nõuab seda, et neljapäevane uisutamine tuleb seal rajal teha, et ennast natuke ette valmistada laupäevaseks raja kiireks läbimiseks. Aga rulluisutamine ongi ju ekstreemala ja hea ongi, et võistlustrassid ka sellega vahel arvestavad!


No comments: