Wednesday, October 16, 2013

Läks vist natuke üle piiride

Nii nagu eelmises loos kirjutasin, läksin eelmisel nädalavahetusel oma koormustega piiri peale. Ega sellest jooksmise ajal ju aru ei saa, tagantjärgi tundub aga alati kõik jube selge. Aga 5-nädalase pidevalt tõusnud koormusega treeningtsükli lõpetuseks 2+4 tundi läks vist ikkagi natuke paljuks. Kusjuures see viimane 4 tundi oli ka valdavalt mägisel maastikul.

Peale nädalavahetust on nüüd 3 päeva möödunud (suure) väsimuse tähe all ja see on läinud iga päevaga ainult suuremaks, mitte väiksemaks, nagu eeldasin. Täna oli lisaks veel eriti tagasihoidlik enesetunne.

Vaatame, mis edasi tuleb. Ilmad lähevad nüüd igatahes mõneks ajaks kehvemaks. Jooksmise poole pealt vaadates on muidugi täiesti ükskõik, kas sajab vihma, paistab päike, puhub tuul või sajab lund. On ju geniaalne spordiala :)

Aga kõige huvitavam küsimus on minu jaoks ikkagi see, milline enesetunne homme hommikul ees ootab. Piiri peal käimisel ei tea ju kunagi täpselt, mis ees ootab. Ja sellepärast piiride katsumine nii huvitav ongi.

Ja muidugi tuleb tänada Haanja Jala100 peakorraldajat, et sügise lõpus selline vinge üritus korraldatakse. Ei mäletagi, millal viimati sügisel sai nii palju aega metsas veedetud. Äkki oli see aastal 1992?


4 comments:

Anonymous said...

see on täiesti normaalne peale suurt kooormuse kasvu. Tee ikka kergeid trenne edasi

Andres said...

Ikka edasi. Ja tänane positiivne märk on see, et kui 3 eelmist päeva olen tööl enamuse osa päevast haigutanud ja oodanud, et millal võiks koju tagasi minna, siis täna enam seda jama ei ole ja elu on uuesti sisse tagasi tulnud!

Anonymous said...

Kuidas muidu praegu tunne on, 9 päeva enne Haanjat, mitu ringi ära plaanid seal läbida?

Andres said...

Vaatame, mis välja tuleb järgmisel laupäeval. Esialgne plaan oli teha korralikku ettevalmistust 7 nädalat (eks ka enne seda oli juba aprillist alates pikemaid otsi treenitud, aga viimased 7 nädalat on natuke spetsiaalsem ettevalmistus olnud), võtta selle ajaga kehakaalust 7% maha ning läbida Haanjas vähemalt 70 km. Kaks esimest eesmärki (7 nädalat ja 7%) võib juba täna lugeda edukalt tehtuteks, kolmanda osas selgub järgmisel laupäeval. 70 km-ga oleksin ise rahul. 11 ringi seega - 72,6 km.

Samas on see ettevalmistav protsess nii huvitav periood olnud, et plaanid on juba ammu järgmise ultra suunas seatud ning kui Haanja Jala100 läbitud ning peale seda 2 nädalat puhatud, saabki juba järgmiseks valmistuma hakata. Siis on ettevalmistusaeg 4 kuud ja tuleb parema kvaliteediga ettevalmistus.

Aga ootan ise ka suure huviga, kas Haanjas saab tulemuseks olema 11 ringi või mõni muu number