Wednesday, October 2, 2013

Tõelised abilised jooksurajal

Sellel aastal hakkas iga-aastaseks kujunenud jama jooksmisel tekkivate villidega pihta Tartu Jooksumaratonil. Need 23 km läbisin küll kepikõnniga, aga tekkinud villid ei lasknud hiljem enam mingeid jalanõusid jalga panna ning nii tuligi sel pühapäeval edaspidi sokkis ringi jalutada :) Eriti keeruline oli järgmine päev kui tuli kanda kingi. Proovisin küll reibast sammu kohtumistele minnes näidata, sest ega imelik ju rääkida ka teistele, et näete, käisin kepikõndi tegemas eile ja täna olen sant valmis ...

Aga nagu ikka - kus häda kõige suurem, seal ...

Kodune toetusnaiskond käis apteegis ära ja tõi sealt sellised plaastrid:


Tagantjärgi saab meenutada, et mõju oli kohene ja kui veel esmaspäeval olin poolenisti sant, siis teisipäeval sai juba mööda Pirita metsa ringi joosta.

Kui varasemalt olen erinevaid plaastreid kasutanud, siis on tavaliselt olnud nii, et plaaster tuleb täiesti või poolenisti ära juba jooksu ajal, tekitades pigem ebamugavust kui mingit kasu, siis Compeed`iga on nii olnud, et see püsib peal keskmiselt 5-6 päeva. Kusjuures kannatab vabalt ära kõik trennid, dushi all käimised jm vajalikud tegevused.

Kui suve lõpus toimunud Tartu Rulluisumaratonil sai jalgadele peaaegu sama tugev lõhkumine tehtud kui kevadel, jäi apteegis silma veelgi huvitavam asi:


Selle stick`i ülesanne on villide tekkimist ennetada. Ja saab samuti öelda, et toimib ja suurepäraselt. Kasutan ise seda 1 kord nädalas enne tavapäraseks saanud pikka otsa ja viimane kuu aega pole enam ühtegi villide või jalgade katkiminemisega seotud probleemi olnud.

Tõelised leiud apteegist, mida oma kogemuste põhjal julgen soovitada.

2 comments:

Anonymous said...

Kasuta villaseid sokke. Tõmba need otse jalale ja peale tavaline niidisokk. Ville ei teki.

Andres said...

Aitäh hea soovituse eest! Proovin järgi