Sunday, December 29, 2013

Miks ma ei jookse detsembris maratone?

Eesti pikamaajooksude kalender on võrreldes mõne aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud - isegi detsembris toimub vähemalt 4 maratoni ning pikamaajooksuhuvilistel seega suurepärased võimalused ennast proovile panna. Eriti veel nii soodsa jooksuilmaga detsembri puhul nagu sel aastal olnud on.

Milline on aga välja näinud selle blogi autorite detsember ja miks ei ole kavva võetud ühtegi maratoni? Vastus on lihtne - muid trenne on liiga palju ja aega lihtsalt ei jätku :) Ideaalne sportlik tegevus ühe päeva lõikes näeb välja selline - ca tunniajane jalutuskäik metsas või mõnes huvitavamas kohas; tund aega füsioteraapia harjutusi et kõik praegused natuke valusad kohad lõpuni terveks saaksid; tund aega jõusaalis madalal pulsil kas rattaga sõitmist või mõnda muud harjutust (sõudmine, käimine, jooksmine).

Mulle on selline sportlik kava täitsa meeldima hakanud ja on kindlasti heaks vahelduseks varasemate aastate talvistele kavadele. Ainus, millest kipub pidevalt puudu jääma, on aeg ...

Aga aastalõpp ju läheneb ning kui Jõulud on tavapäraselt enamusel vaikne aeg, siis aastavahetusel tuleb ju midagi vägevamat ette võtta! Meie pakime muuhulgas ka spordiriided kohvrisse ning sõidame nö. tulevikku. Kuhu täpsemalt, sellest saab lugeda SIIT

Soovin kõigile blogilugejatele rõõmsat aastavahetust ja kohtume juba uuel aastal!

Amsterdam; märts 2013. Foto autor: Gea

4 comments:

Anonymous said...

Uusi kordaminekuid uuel aastal ja jätka samas vaimus!

Andres said...

Tänan!

Anonymous said...

Millal blogi autor viimase maratoni jooksis?

Andres said...

Olen ka varasemalt kirjutanud, et ma ei ole võistlustel maratoni jooksnud. Sel ajal kui olin heas jooksuvormis ja läbisin maratoni treeningutel pidevalt alla 3 tunni, ei olnud Eestis eriti palju võimalusi maratoni joosta ja seetõttu oli võistluste mõttes tähelepanu 5-21 km jooksudel.

Viimasel 3-l aastal kui olen jälle järjepidevalt trenni teinud, ei ole samuti võistlustel maratonini jõudnud. Mitmel eri põhjusel. Ja ei ole plaanis ka aastal 2014 (vähemalt mitte Eestis toimuvatel jooksumaratonidel). Küll aga olen läbinud suurel hulgal rulluisumaratone, mõned ratta- ja suusamaratonid.

Tõsi on ka see, et viimase 3 aasta jooksul olen trennides 4-5 korda joostes maratoni läbinud.

Kui maratoni üldse võistlustel joosta, sooviksin seda teha alla 3:30.