Thursday, March 13, 2014

Järgmine trenn samas seltskonnas toimub siis kui 4 kg kaalust läinud on

Üks hiljutine trenn Sparta Spordiklubis toimus auväärses seltskonnas - trenni juhtis omal alal viimase 10 aasta üks Eesti paremaid sportlasi, mina olin õpilase rollis ja osasid sooritusi kommenteeris kõrvalt paar nädalat tagasi omal alal Eesti meistriks tulnud sportlane.

Sellises seltskonnas on hea õpilane olla - saad väga kähku aru, millisel (nii tehnilisel kui füüsilisel) tasemel oled Eesti oma ala tippudega võrreldes. Ja kui see trenn kestab ligi 1,5 tundi, jõuab kõik eriti hästi  kohale - mis ju oligi üks selle eesmärke.

Trenn ise oli oma ülesehituselt lihtne - algul 20 minutit soojenduseks teise korruse trenazööril, siis tund aega harjutused kangiga. Jah, mitte erinevate trenazööridega vaid ainult kangiga, sest nagu olen kuulnud päris sportlasi rääkivat, et sportlased "tõstavad rauda." Ja mitte ainult kang ei olnud peamine element vaid harjutuste tegemine käis peegli ees, et harjuks ise oma stiili jälgima. Peale tundi kangiga järgnesid venitused ja saunas käimine.

Trenn päris sportlaste seltskonnas andis nii palju positiivset ja teisalt ka nii reaalse pildi enda vormist, et lubasin järgmine kord heas seltskonnas trenni tulla siis kui 4 kg kaalust kadunud on - see on päris korralik muutus ja peaks tunda-näha olema ka jõusaalis.

Spartas on lisaks heale seltskonnale ka sellepärast muidugi ideaalne käia, et meie kontor asub samas majas ning kui sammud kokku lugeda, siis arvan, et oma töölaua tagant jõusaali jõuan umbes 150 sammuga - hea lihtne jõuda passiivsest tegevusest laua taga aktiivse tegevuseni jõusaalis. Aga eks kontori asukoht saigi omal ajal valitud ju Sparta Spordiklubi järgi :) Ja kui keegi tunneb huvi, mis asju me oma kontoris ajame, siis ühe näitega paljudest saab lühidalt tutvuda SIIN

Ja muidugi sai kokku lepitud ka aeg, mis ajaks see 4 kg kadunud on. Oodatakse huviga.

Ilusad vaated Siguldas
Foto autor: Gea

4 comments:

Anonymous said...

Küsiks niimoodi, et kui palju orienteeruvalt läheb maksma üks piisavalt suur päikeseeltkrienergiat tootev elektrijaam? (see link, millele viitad oma jutus)

Andres said...

Üks korraliku suurusega jaam (ca 1000 kW võimsusega) maksab orienteeruvalt samapalju kui on kogu Eesti laskesuusatamise 3 aasta eelarve (tuginedes eelmise pühapäeva AK Spordiuudistes toodud andmetele)

c said...

väga hea vastus. Soovitaks hiljem kaaluda ka poliitikukarjääri :)
mu unistuste töökoht asuks ka Sparta spordiklubi kõrval.

Andres said...

Siin Sparta lähedal on jah hea töötada - lisaks sellele, et trenazöörid asuvad nö. käeulatuses, on siit logistiliselt hea ligipääs kõikjale Tallinnas.

Poliitikukarjääri on pakutud - ei ole vastu võtnud ega ka 99,9% tõenäosusega ei võta; aga ikkagi ma aru ei saa, kuidas ei ole võimalik alaliitude ja EOK poolt leida vajalikku raha tõeliselt andekatele sportlastele (nt noortele) laskesuusatajatele