Monday, February 28, 2011

Maraton 2011/ 98. päev. Ei ole enam palju jäänud ...

... et saaks hakata jälle välja jooksma ! Asfalt tuleb juba vaikselt välja, jääd jääb teede peal järjest vähemaks - igati positiivsed uudised :)

Aga niikaua kui kevad veel täiesti kohal ei ole, jooksen endiselt spordihallis. Hea arendav trenn oli täna - enda jooksmine läks nagu muuseas, aga väga hea võimalus oli kõrvalt näha, kuidas treenitakse 1500 m EM-iks valmistudes, kuidas ja milliste tempodega treenivad meie parimad 800 m jooksjad ... Sellises keskkonnas on hea trenni teha - aeg lendab kiiresti ja saab palju targemaks, kui oskad vaadata ja kuulata, mis ümberringi toimub.

Natuke on muidugi kahju ka, et hallihooaeg ära hakkab lõppema - aga uued rajad ootavad ees. Kindlasti ka teistsugused sportlased neil radadel kui olen harjunud nägema alates novembrist.

Jooksuhooaeg läheneb.

6 comments:

Rünno Ruul said...

et see asfalt ikka rutem välja tuleks!

V66torav said...

V2ljas on jah ikka hoopis teine minek :) Kui veel 6htuti kauem valge ka oleks, mis siis veel tahta :D

Andres said...

Väljas on muidugi hoopis teine minek ! Et väljas aastaringselt korralikult joosta saaks, tuleb vist küll Eestist ära kolida. Mis on muidugi ainult kättevõtmise asi :)

dr Holden said...

Noh, praegu on ikka väga hea joosta. Kuu aja pärast, kui kogu see valge pask (mõne jaoks ilus suusalumi) sulama hakkab, läheb asi kehvemaks. Õnneks olen 25.03-17.04 soojemal maal, sääl hää mööda mereranda joosta...

Anonymous said...

Väljas saab vabalt joosta terve aasta. Asi on tahtmises ja kättevõtmises. Külmaga on lumel pidamine väga hea. Pealegi palju kasulikum on väljas joosta kui hallis. Stabiliseerivad lihased teevad pidevalt tööd. Kevadel lendad siledal maal. Nagu dr Holden ütles, on kõige kehvem aeg lume sulamise ajal.

Andres said...

Mul on tegelikult see aasta esimene, kus olen talvel peamiselt sisetingimustest jooksnud. Eelmised peaaegu 30 aastat on enamus trenne väljas tehtud. Väljas oleks ka mul olnud oluliselt lihtsam - tohutu aja ja ka raha kokkuhoid, aga suur hulk jalavigastusi, mis varasemalt on talvel saadud, sundisid igaks juhuks selleks talveks halli. Sellepärast ka kevade ootus eriliselt suur on :) Järgmine aasta liitun ka väga suure tõenäosusega väljas jooksjate ridadega, tossudki järgmiseks talveks juba välja vaadatud !