Tuesday, February 15, 2011

Mitu maratoni võiks aastas joosta ?


Mitu maratoni võiks aastas joosta ? Kas 10 on palju või vähe ? 10 on igatahes see number, millega kavatsen sel aastal hakkama saada. See number sisaldab nii trennis joostavaid maratonidistantse kui võistlusmaratone. Ehk siis alates märtsist 1 maratonidistants kuus. Praeguse plaani järgi saab olema 3 võistlusmaratoni ja 7 treeningmaratoni.


Täpne läbitud maratonide arv selgub muidugi aasta lõpus ja sõltub natuke ka sellest, kas leian kaaslase(d), kellega treeningmaratone koos joosta.

Üleeilsest pikast jooksuotsast olen tänaseks täielikult taastunud ja eilne kolmeosaline treening (lumelükkamine + jõuharjutused jalgadele + kerge vastupidavustrenn) sai ka läbitud. Enesetunne on hea. Tahaks juba sel nädalavahetusel uuesti korraliku pika jooksu teha, aga praegune seisund nõuab veel ettevaatlikkust väga pikkade jooksude osas.

Loodan selle aasta jooksul ka teada saada, miks tippjooksjad jooksevad ainult 2-3 maratoni aastas. Eks ise läbi proovides saab kõige paremini targemaks ja oskab hiljem ka teistele nõu anda.

Kui kellegil on ka plaanis joosta trennis alates märtsist maratonidistantse Tallinna kandis ja sobib kevadel tempoks 4tundi - 4 tundi 15 minutit maratonidistantsile kulutada ning sügisepoole juba 3,5 tunni ringis, siis sobivuse korral saab nende jooksude osas plaane ühitada.

3 comments:

Rünno Ruul said...

see 10 peaks igati hea ja sobiv olema. ei tapa maa vaid tapab tempo, rahuliku tempo ja madala pulsiga võib rohkem ja pikemaltki joosta. poleks mingit probleemi.
võib võistelda ka kõik 10 aga siis tuleb võtta lihtsalt osad neist treeninguna ja kergemalt ja osad tõsisemalt.
igati tervitatav number see 10 :P

dr Holden said...

Mul on sel aastal plaanis 3 nö võistlusmaratoni, kas ka trennis tekib isu nii pikalt joosta, veel ei tea. Jooksen maikuus Riias, augustis Keilas ja detsembris Kakumäel. :)

Andres said...

Riia on jah väga sobival ajal, ka jooksuhooaega arvestades - kevadise jooksude hooaja lõpetuseks. Hea koht ja suhteliselt lähedale minna ka :)