Sunday, June 9, 2013

Hea küsimus

Eilses trennis, mis kestis 1 tund ja 17 minutit, küsiti hea küsimus: "Miks sa üldse võistlustel käia tahad?" Ei osanudki kohe midagi vastata. Siis järgnes põhjendus: "Etteotsa sul asja ei ole. Kulud seoses ükskõik millise võistlusega on suured - eriti siis kui võistlus asub Tallinnast eemal. Terve päev läheb üldjuhul ära. Ja käidud on ju ka paljudel, ikka väga paljudel võistlustel. Võiksid midagi muud teha selle aja ja rahaga."

Ega tegelikult ei olnudki midagi vastu öelda, sest kõik öeldu on õige. Jah, etteotsa asja ei ole. Kulud on tõesti suured ja sellele rahale leiaks ka muu rakenduse. Raskema võistluse puhul on ajakadu suurem kui 1 päev - ka eelmisel päeval ei saa suurt midagi ette võtta - et energiat mitte liialt raisata. Ja käidud on ka muidugi alates juba aastast 1984 ikka väga paljudel võistlustel ja rahvaspordiüritustel.

Võibolla tuleks valida võistlusi, mis paremini meelde jääksid? Käia vahel harva ja siis tõeliselt vingel üritusel?

Ühele sellisele tõeliselt vingele üritusele üritasin ka reedel ära registreerida (osalustasu oli kokku 100 €), aga kuna registreerimise süsteem jooksis kokku ja hiljem ei saanud võistluse kodulehelt enam üldse registreerida, on see siiani veel tegemata.

Igal juhul vajab see hea küsimus nüüd enda jaoks lahti mõtestamist ning eks siis paistab, kuidas edasi. Esialgu lähevad trennid ikka sama loogika järgi edasi - 3 päeva trenni, üks päev puhkust - ja tänane rulluisu tehnikatrenn stardib kell 18.15 Hawaii Expressi kaupluse juurest Rocca al Mares!


2 comments:

Anonymous said...

Ikka võib ju võistlustel käia, kui sulle meeldib. Lihtsalt võib-olla peakski välja valima need suuremad ja meeldejäävamad üritused, siis ei muutu see võistlustel käimine nii tavaliseks. Edukat trennitegemist! :)

Andres said...

Aitäh, Anonymous Mustamäelt! :)

Eriti edukaks kujunes tänane rullitehnika trenn. Kui jõudsin treeningpaika kohale, hakkas vihma sadama ja trenni alguseks oli asfalt märg, s.t. et trenn jäi ära.

Aga pole midagi, kolmapäeva hommikul üritame uuesti :)