Friday, August 30, 2013

2 silda ja sügis võib alata

Kui peale Tartu Rullimaratoni kergelt haigeks jäin, mõtlesin läbi järgmised positiivsed stsenaariumid ja jagasin endale lubadusi:
1. Kui pääsen haigusest nii kergelt, et see piirdub ainult esmaspäevaga, olen laupäeval Matsalu Rattamaratoni stardis ja pühapäeval ületan traditsiooniliselt 2 silda Pärnus;
2. Kui ka teisipäev möödub haiglaselt ja sellega haigus piirdub, jääb kavasse ainult 2 silda;
3. Kui ka kolmapäev pole veel päris terve, on kavas 2 silda ja seda ka KÄIES.

Läks nii, et tuleb kasutada varianti nr. 3, mis iseenesest on väga hea. Kui läheksin näiteks 2 Silla jooksule jooksma, oleks 100% kindel, et Pärnusse tuleks minna üksinda. No ei ole minu lähikonnas mitte ühtegi inimest, kes minu jooksmise vaimustust jagaks. Aga kui minna käima, siis piisas vaid ühest väiksest sõnumist FB-s ja üks nö vana sõber oli kohe kambas. Ja käimine sobib ka sellepärast hästi, et üks suurem pingutus ootab ees ju juba 7 septembril ning nagu kogemustega maratonimehed mulle täna ütlesid, on 14 km rullidel raskem võistlus kui 42 km.

Kui suve algust tähistas Saaremaal üks väga lõbus hüüe: "Now it`s official. The party begins!", siis iga party peab ju ka ükskord lõppema ja see suvi lõpebki Pärnus 2 silda ületades, nii nagu see on juba aastaid olnud.

Meenutasin täna Jõgeva-Tartu rullisõitu ja niipalju kui ka proovisin meenutada, ei meenunud mitte midagi sellest, milline nägi loodus välja võistlustrassi kõrval, kas sõitsime äkki mõnest järvest mööda, oli seal ka mõni väga ilus koht ... ? Küll aga on täpselt meelde jäänud asfaldi olukord, kaassõitjate uisurataste läbimõõdud jm oluline :) Selles mõttes saab pühapäev teistsugune päev olema - käime rahulikult, vaatame ringi, äkki näeb Pärnus mõnda tuttavatki. Pärast muidugi Strand SPA ja muud Pärnu lõbustused - nagu see igal aastal on olnud.

Kohtumiseni pühapäeval Pärnus!

Alles see suvi ju algas ja juba läbi!

2 comments:

Liisu said...

Mulle ka enne RUMi räägiti, et seal on tõeliselt ilusaid kohti. Eriti ilus pidi olema see sirge, kus vasakule jääb järv. Pool maad olin suutnud nii ära sõita, et vahtisin ka ainult teisi sõitjaid. Kui järve märkasin, sundisin end lihtsalt ise natuke ümbrust vaatama, et pärast ei saaks öelda "Kas seal oli midagi muud ka vaadata peale asfalti?" :)

Andres said...

Plaanin järgmise nädala teisipäeval selle trassi uuesti (autoga) läbi sõita, et vaadata, kus see sõit siis õieti ikka toimus ja milline loodus on Jõgeva-Tartu vahel :)