Sunday, October 12, 2014

Nädal lemmikradadel

Suurem osa sellest nädalast on möödunud Kuressaares. Ja kuigi oktoober on suurema osa rulluisutajate (vähemalt nende, kelle hooaja viimane võistlus on Berliini maraton) jaoks puhkusekuu, kuulub kerge liigutamine päevakavasse ka sellel kuul.

Olen seda enda puhul tähele pannud juba aastaid tagasi, et kui hooaja lõpus teha kuuajaline täielik paus spordist, siis on "tagasi tulek" väga keeruline ja pikaajaline ning seetõttu kujunebki sel aastal puhkusekuu nii, et ca. 4-5 korda nädalas on ikka asja kas metsa või jõusaali. Aga erinevus võrreldes tavatreeningkuudega on see, et pulss üle 110 eriti ei tõuse. Seega selline ülirahulik liigutamine, peamiselt värskes õhus.

Ja selle nädala rahulikud liigutamised said siis suures osas tehtud Kuressaares, kesklinnast ca. 1 km kaugusel paikneval Kuressaare terviserajal. Tallinnast tulnuna on sellisel rajal trenni tegemine täielik puhkus - õhk on täiesti puhas, ümberringi puudub võõrkeelne sumin, keegi ei astu kusagil ette ... Ühesõnaga - tegemist on rajaga, kus võiks treenida lõputult.

Nüüd jälle kodus tagasi olles seisab ees pühapäevane "back to reality" ehk Pirita rajad ootavad :) Aga kui neid Pirita radasid igapäevaselt ei külastaks, ega siis ei oskaks ka ilmselt nii kõrgelt hinnata ei  Kuressaare terviserada ega rulluisutamise võimalusi Hiiumaal. Nii et iga asi on millekski hea ..

Kuressaare terviserada, oktoober 2014

No comments: