Friday, February 6, 2015

Millised trennid tekitavad eriti hea enesetunde?

Terve senise elu ei ole mulle meeldinud hommikused trennid. Kuigi kunagistel ammustel sportlase-aastatel tuli peaaegu igal hommikul peale ärkamist jooksmas käia, ei saanud sellist laadi trennid kunagi liiga südamelähedasteks. Tegelikult oleks õigem öelda, et vähegi pikem hommikujooks jättis negatiivse jälje terveks päevaks.

Aastaid hiljem kui sai elama kolitud ilusa mereranna lähistele, sai uuesti proovitud mõnel korral kevadel ilusa sooja ilmaga hommikuti joosta - aga emotsioonid olid samad, mis aastate eest - ei sobinud üldse :)

Aga viimastel kuudel olen enda jaoks leidnud sobivad hommikused trennivariandid. Kui on ette teada, et tööpäev tuleb pikk ja õhtune aeg trenni jaoks ei sobi, olen enda liigutamise teinud ära hommikul. Nii näiteks ka täna - jõudnud kontorisse juba 7.30, oli igas mõttes parim hetk trenni jaoks käes juba tunni aja pärast ning 8.45 alustasin Sparta jõusaalis.

Olen avastanud, et minul tekib parim enesetunne kahte laadi trennidest:

- suuremate raskustega ja väiksemate korduste arvuga jõutrenn; kestusega ca. 1 tund;
- vastupidavustrenn (ratas, cross-trainer või sõudmine) pulsiga ca. 120-130 - samuti ca. 1 tund

Kui siis üks kahest ülaltoodud variandist on ära tehtud, on terve päev hea enesetunne olnud. Eriline lemmiktrenn on muidugi suurte raskustega jõutrenn - siis on terve päev selline jõuline tunne, et ei tea mida kõike korda saadaks ja seda teinekord lausa 12 tundi järjest peale hommikust jõutrenni ...

Sparta jõusaal
Foto autor: Triinu

2 comments:

Anonymous said...

Kas 100 kilo juba tõstad ära sirgetele kätele?

Andres said...

Ei tea, ei ole proovinud. Aga arvan, et päris 100-ga veel hakkama ei saa, kuigi väga palju ka puudu ei jää