Thursday, March 5, 2015

Sellest nädalast algas uus elu

Juba mõnda aega on tundunud, et midagi on valesti. Nii tööd tehes kui trenni tehes. Kõik oleks üldjoontes nagu hästi, samas tunne ei ole olnud eriti hea.

Esmaspäeva hommikul tööd tegema hakates lõi nagu välk selgest taevast pähe, millised tööalased eesmärgid peab seadma, et kõik oleksid rahul - ettevõtted, ise, kõik asjaga seotud :) Ja koos selle teadmisega saingi aru, et oluline asi, mis tööl puudu oli, olid needsamad eesmärgid, mis ennast piisavalt motiveeriks. Koos uue nägemusega said kohe (paari päeva jooksul) ka ellu viidud ammu peas keerelnud ideed - üles öeldud tööd, kus oli näha, et asjad ei edene, üles öeldud praegune kontoripind ja hakatud valima sobivamat, tehtud pakkumised töödele, mida tõeliselt teha tahaks ... Uus elu tööalaselt on alanud ja see tunne on hea.

Eile õhtul jõudsin samale järeldusele spordi osas. Kui ühtegi selget eesmärki ei ole, siis varem või hiljem hakkab tunduma, et kas on üldse mõtet seal Sparta jõusaalis käia või muid trenne teha?? Kui ei tea kuhu liikuda ja mida saavutada tahad, siis mis mõtet on rassida trenni teha? Panin ka spordi alaselt endale eesmärgid paika. Eesmärke on küll rohkem, aga aastal 2016 tahan hakkama saada kolme asjaga:

1. Joosta maratoni alla 3:30.
2. Tõsta kangi sirgetele kätele VÄHEMALT 100 kg.
3. Rulluisutada maratoni alla 1:20.

Tunduvad lihtsad eesmärgid? Minu jaoks ei tundu, aga motiveerivad on nad küll, sest eeldavad päris erilist lähenemist trennidele - üldjuhul on ju maratonijooksjad ja rulluisutajad füüsiliselt pigem nõrgemad ja teiselt poolt kangitõstjate vastupidavusalade võimed on ju ka pigem küsitavad.

Vaatame, mis välja tuleb. Mis kõige tähtsam - motivatsioon on jälle olemas ning kui treeningkaaslane 50 minuti pärast saabub, algab tänane raskuste tõstmine!

2 comments:

heikkik said...

jään huviga jälgima:) eriti see alla 3:30 maraton pakub huvi. ütlen ausalt ära, mina seda ei suuda. kui alla 4sel aastal saab, on hea küll jällegi. jõudu:)

Andres said...

See 3:30 on neist eesmärkidest ilmselgelt kõige raskem minu jaoks. Rullitamise 1:20 nõuab lihtsalt stabiilset trenni rullidel ca. 2000 km/aastas ja selle jaoks pole vaja isegi kaalust ühtegi kilo alla võtta. 100-kilone kang on ka päris raske iseenesest, aga kui iga nädal 2-3 korda kange tõsta jõusaalis, peaksin 100 ära tegema.

Jooks on aga mängu toodud peamiselt sellepärast, et hirmus tahtmine on hakata linnamaratone jooksma (teistel vastupidavusaladel ei ole selle koha pealt maratonijooksule midagi vastu panna). See nõuab aga lisaks muule ka kaalu paikasaamist - oma 182 cm juures peaks sinna 80 kg kanti saama, siis võib vabalt 5 min/km pikalt joosta.

On, mille nimel pingutada :)