Friday, July 3, 2015

Ees ootab Pärnu!

Ka eelmisel suvel läksid ilmad ilusaks vahetult enne Pärnu rullimaratoni, juuli alguses, ning esimene tõeliselt kuum suveilm oligi Pärnu rullivõistluse ajal - siis oli sooja üle 30 kraadi. Igatahes asfalt sulas, terve Pärnu kesklinn oli hõivatud mitmeks tunniks rulluisutajate poolt kuna sõideti lühikesel linnaringil, raja ääres oli isegi paar pealtvaatajat ja mina sain 10 kilomeetri distantsil neljanda koha :)

Kuigi ka see suvi pole siiani suurt millegagi rõõmustanud, on nüüd, vahetult enne Pärnu rullivõistlust soojaks läinud. Eile õhtul Lillepi pargis uisutades oli kella 8 paiku sooja 22 kraadi ja sel hooajal esimest korda oli tunne, et suvi on käes - sobib ju rulluisutamine ehtsalt suvealaks ja eriti hea ongi sõita kui ilm on tõeliselt suvine.

Rullituuri Pärnu etapile on oodata 400 osaleja ringis, mis antud ala kandepinda arvestades on kahtlemata suur number. Isiklikult ootan emotsionaalset võistlust väikesel paljude kurvide ja pööretega linnaringil ning lähen endast andma maksimumi - muidu poleks ju mõtet kodunt nii kaugele reisima hakatagi! Pühapäevasel rattavõistlusel kannatada saanud vasak põlv on OK ja ühtegi segavat faktorit, mis võistlust ära rikkuda võiks, tänase seisuga ei ole.

Eelmisel suvel Pärnus
Foto autor: Gea
Millest mul isiklikult on kahju, on see, et Eesti spordimeedia ei kajasta Eesti rulluisutajate tegemisi absoluutselt. Isegi mitte siis kui pressiteated ise valmis teha ja meediaväljaannetele saata. Seetõttu ei teagi suurem osa spordihuvilisi suurt midagi Eesti parimate sõitjate selle aastastest tulemustest Warssavi maratonil mais ega Ostrava MK-etapil juunis ning möödunud nädalavahetusel suurel maratonil Ningxia-s Hiinas. Tulemused on siiani ilusad olnud ning kuna meie meedial huvi puudub, las jäävad siis kitsama ringi teada ...

No comments: