Monday, April 17, 2017

Kumb variant valida - kas rulluisumaraton Krakowis või jooksuvõistlus(ed) Lõuna-Eestis?

Pikk nädalavahetus jättis liiga palju aega mõtlemiseks, millised oleksid järgmised spordiüritused, kus osaleda. Kui varasemalt oli peas kindel plaan sõita Krakowisse rulluisutama 29. aprillil, siis see plaan on hakanud muutuma ja seda mitmel põhjusel. Esimene ja kõige suurem põhjus - senised aprillikuu ilmad ei ole üldse olnud sobivad rullitamiseks ja ilma et oleksin piisavalt sõitnud, tundub suhteliselt mõttetu minna maratoni uisutama. Teine, natuke väiksem põhjus on see, et üksinda reisimine Poola tundub päris emotsioonitu ettevõtmine. Ei ole see Poola ja Krakow päris selline koht, mis sunniks kohe kohvrit pakkima hakkama. Kolmandaks - ausalt, ajast hakkab kahju, mis selle reisi peale läheb. Neljandaks - rahaline pool - Poola-reisi maksumus 500-600 € - sellele rahale leiab äkki parema rakenduse???

Kui Poola-reisi nõrku külgi hakkas kokku saama liiga palju, hakkasid peas tekkima alternatiivsed mõtted - toimuvad ju lähemal ajal mitmed lahedad jooksuvõistlused Lõuna-Eestis - esiteks 26. mai õhtul Tartus Õhtujooks, millele kõige soodsam registreerimisvoor lõpeb täna südaööl ja 1. mail ümber Viljandi järve jooks, kuhu olen juba registreeritud (jooksule seekord mitte kepikõnnile nagu tavaliselt Viljandis on olnud).

Ehk siis variandid:
- sõita üksinda Poola, kulutada selleks 3 päeva ja ca. 550 € ning saab läbida hea rulluisumaratoni;
- käia Viljandis ja Tartus, kulutades selleks koos osavõtustasudega kokku max. 100 €, mille eest saab läbida kaks lahedat jooksu ja aega kulub mõlemaks käiguks poole päeva ringis.

Homme-ülehomme peab ära otsustama, mis teha, vastasel juhul läheb Poola-reisi organiseerimisega juba liiga kiireks (s.t. kulud võivad minna suuremaks). Mis teie teeksite minu asemel?

Viimane lumi Tehvandi tõusul 12.04.17

4 comments:

heikkik said...

tuleb minna sinna, kuhu süda ihkab :) muidu jääb pärast kripeldama.

Anonymous said...

Kuna just osalesid rulluisumaratonil berliinis, ning olles aru saanud, et sul on see aasta veel väga palju välismaareise ees, on täitsa mõistlik Poola ära jätta ja natuke lõuna-eestit nautida :)

Anonymous2 said...

Kui vorm oleks ülihea, siis sobiksid kokku nii jooksud Lõuna-Eestis kui rullivõistlus Krakowis - jõuaks mõlemale poole :)

Andres said...

Tänan kommenteerijaid! 1. mail lähen Viljandisse :)

Aga järgmises loos keskendun juba rulluiskude ostmisele - mida silmas pidada, kust osta saab jm. olulised küsimused.