Tuesday, November 27, 2018

Kuidas ma sain heasse vormi, 1

Kätte oli jõudnud 12. mai 2018.a. Viimased 7,5 kuud oli olnud pidevalt erinevaid takistusi miks trenni teha ei saanud, aga (pigem) ebatervislikult toituda sai koguaeg. Selle 7,5 kuu sees tegin ainult ühe trenni ja ka see oli vägagi piinarikas - Berliini poolmaraton aprilli alguses ilma igasuguse ettevalmistuseta.
Kuid kui astusin 12. mai hommikul kaalule, näitas see selliseid numbreid, mida ma enda puhul veel kunagi varem näinud ei olnud ... See numbrikombinatsioon osutuski kokkuvõttes nö. "klõpsuks" mis ära käis, et tegutsema hakata.

Nüüd algatuseks väike võrdlus - kui 13. mail jõudsime Horvaatiasse, valmistas ka väiksematest mägedest üleskõndimine väikseid raskusi - selg kohe läbimärg; aga näiteks eelmisel nädalal 19-25 november Uruguays olles tuli nädala kilometraažiks jooks+kiires tempos kõnd 125 km ja ei mingit väsimust ega higistamist.


Alates 13. mai õhtust alustasingi aeglases tempos kõndimisega ja nii nädal aega järjest - iga päev vähemalt tund aega.

Peale esimest päeva (mis on kujutatud ülaltoodud pildil) jäi kõrvale ka vein.

Horvaatia oma ilusa kevadise looduse ja ilmaga sobis muidugi ideaalselt restardi tegemiseks. Selle nädalaga kadus ca. 2 kg ning oli loodud hea alus et koju jõudes jätkata juba rahulikus tempos trennidega - rulluisutamine, rattasõit - head kevadesse sobivad alad ülekaalus spordihuvilisele :)

Seega, Horvaatias läks kõik lõbusalt ja plaanipäraselt, aga kuidas õnnestus (või ei õnnestunud) koju jõudes jätkata tervislikuma eluviisiga eesmärgiga saada heasse vormi, sellest juba järgmises loos ...


No comments: