Monday, July 27, 2020

Milleks osaleda spordivõistlustel?

Jäin mõni aeg tagasi mõtlema pealtnäha lihtsal teemal - milleks on üldse vaja osaleda spordisõistlustel? Selleks kulub ju omajagu aega (eriti kui üritus toimub teises Eesti otsas), raha (transport, osavõtutasu) ja energiat (järgmine tööpäev ei pruugi üldse liiga produktiivne tulla).

Aga mida saab osaleja vastu kõigi nende kulude eest?

Kõik oleks väga lihtne kui oleks võistlustel konkureerimas esimestele kohtadele - siis oleksid olemas hasart, adrenaliin, auhinnad jne. Aga kui esimestele kohtadele konkureerimise aeg on läbi saanud (s.t. noorusest on juba mõned head aastad möödas) - milleks siis endiselt stardijoonele asuda ja seda veel pidevalt?

Muidugi võib öelda et kui sellised küsimused juba pähe tulevad siis äkki ei olegi vaja enam osalema minna, sest võistlejate rivi keskel või sellest tagapool väga tihedat üksteisega võistlemist ju ei käi, igaüks tegutseb rohkem omaette.

Kui olin mõtetega siia kohta jõudnud, vaatasin kalendrisse - augusti tagasihoidlikud plaanid näevad ette spordiüritusi Vastseliinas, Elvas, Ülemiste Citys, Tartus ja Võrus - nagu mingile tuurile oleks minemas ...

Ja siis lõpuks eelmisel reedel ühe vestluse käigus sai minu küsimus vastuse - "muidugi sa tahad võistlustel osaleda, sest siis sa tunned et sa elad!"

Ja mida rohkem seda elusolemise tunnet elu jooksul tundnud oled, seda rohkem veel tunda tahad. Seega - jätkame tuuritamist!

Nagu näha, algas tuuritamine vööda võistluseid
pihta juba 80-ndate esimeses pooles

No comments: