Saturday, August 15, 2020

Võrumaa avastamine jätkus Lasva jõe- ja järvejooksul

 Minu selle suve üks positiivsematest avastustest - Võrumaa pikamaajooksusari - jätkus eile õhtul Lasva jõe- ja järvejooksuga. Sarja eelmistest etappidest olen osalenud Rõuges ja Vastseliinas - need olid puhtad maastikurajad Võrumaale omaste tõusude-langustega ja midagi sellist ootasin ka eilselt Lasva jooksult ning panin end taaskord kirja käimisdistantsile. Tagantjärgi vaadates oleks võinud teha hoopis ...

Aga ajas natuke tagasi - viimased nädalad on möödunud sportlikus mõttes hästi - ratas, rulluisud, kepikõnd - kõik ideaalsed suvealad ning olingi valmis selleks nädalavahetuseks kus on kavas kaks sportlikku üritust - lisaks reedesele Lasva jooksule ka pühapäeva hommikul rullituur Tallinnas. Vorm on igatahes selle 6 nädalaga, kus nüüd on saanud aktiivsemalt liigutada, läinud märgatavalt paremaks ja nii ei tundugi enam nädalavahetuse kaks võistlust liiga suure koormusena.

Spordiüritustega Võrumaal kaasneb muidugi veel üks tegur, mis on võibolla füüsiliselt koormuselt isegi võrreldav jooksuürituse endaga - võistluspaika jõudmine ja koju tagasi saamine tähendab 600 km autosõitu :) Õnneks on autoroolis istumine üks minu lemmiktegevusi, sest vastasel juhul ei tuleks üritused Võrumaal ju kõne allagi ..

Aga Lasva jooksu juurde tagasi - jooksu trass oli minu jaoks suure üllatusena väga lihtne - üle poole asfaldil, siis kruusateid ja ainult vähesel määral maastikku; ühtegi suuremat tõusu-langust samuti ei olnud. Hea vaheldus võrreldes eelmiste Võrumaa üritustega. 

Ilm oli super, korraldus samuti nagu see alati Võrumaal olnud on, kaaskäijad särtsakad, tempo õige - ühesõnaga väga meeldiv spordiüritus. Ja lisaks veel 3 joogipunkti 12 km jooksul. Keskmine tempo käimisel tuli 8:44 min/km.

Kui järgmine aasta Lasvale lähen, siis jooksma :)


No comments: