Friday, November 19, 2010

Maraton ajaga 2:44. On see võimalik ?

Muidugi arvan, et on:) Ja kindlasti on võimalik ka kiiremini ! Iseasi, kui palju selleks tööd tuleb teha.

Seega, olen võtnud endale eesmärgi joosta järgmise aasta novembris maratoni ajaga 2:44. November on valitud teadlikult - see on jooksuhooaja viimane kuu minu jaoks ja jooksuhooaeg on ideaalne lõpetada maratoniga, mis saab joostud väga hea ajaga.

Ettevalmistus järgmise aasta jooksumaratoniks algas juba natuke rohkem kui 2 kuud tagasi ja läheb aina tõsisemaks. Alustatud sai väga aeglaselt ja rahulikult, praeguseks on jooksuotsad muutunud ca. 3 korda pikemaks kui olid 2 kuud tagasi.

Eesmärgistatult on lihtne trenni minna - ei saa tekkida küsimust, miks jälle sellise (väga kehva) ilmaga oleks vaja õhtul kell 8 minna jooksma. Kui ei lähe, ei ole lootustki püstitatud eesmärki täita.

Nagu on öelnud Richard Branson, on tõeliselt kasulik kogemus oma tuleviku planeerimiseks vaadata ajas tagasi - enda poolt läbikäidud teele - ja siis kavandada tulevikku sellest lähtudes. Seetõttu hakkan ka siin iganädalaselt kajastama enda saavutusi treeningute alal - kui palju kilomeetreid läbitud sai, mis tunded valdavad pikkade treeningute ajal, millised inimesed minu treeningutega liituvad (neid saab kindlasti olema väga palju !).  Et hiljem oleks hea tagasi vaadata ja võtta uus eesmärk ülejärgmiseks aastaks - joosta maraton ajaga ... näiteks natuke kiiremini kui 2:44 :)

4 comments:

Anonymous said...

loodan et see sul õnnestub :)

Andres said...

Õnnestub, õnnestub:)

Anonymous said...

Ei, see EI OLE võimalik.
2:44, see tähendaks Eesti Top 10'sse jõudmist juba. Pigem tasuks sihtida aega 4:44. Arvan, et seegi ei saa olema lihtne, aga vähemalt väike tõenäosus seda saavutada on olemas.

Jõudu.

Andres said...

2:44 osas tuleb nõustuda.