Monday, February 26, 2018

Rumal vigastus, mis piinab juba pea 2 aastat

Kui esimest korda see vigastus tuli, läks kõigest paar nädalat ja tekkis tunne, et kõik on korras. Siis mingi aja pärast tuli kordus. Ja siis uuesti. Ja uuesti - alates esimesest korrast 2016.a. maikuus kuni tänaseni saabki varsti juba 2 aastat täis.

Vigastatud kohta illustreerib järgnev foto:


Jah, tegemist on kubemelihase venitusega ja SEE ON EBAMUGAV vigastus. Viimasel ajal on isegi nii olnud et kui jälle see äravenitatud periood peale hakkab, on isegi öösel ebamugav magada - igas asendis on ebamugav.

Ja mis veel oluline - kui vaadata vigastatud koha paiknemist jalal, siis see on ju see koht millega uisutades tõugatakse ning jah, viimased 2 aastat olen rullitades lihtsalt veerenud, sest tõugata on parema jalaga valus.

Olen kubemelihase vigastuse kohta otsinud materjale et lõpuks sellest probleemist vabaneda, aga ainuke ravimeetod milleni olen jõudnud on soovitanud haigele kohale rahu ja vaikust anda. Nüüdseks on rahu ja vaikus kestnud pool aastat, aga midagi ei ole tunnetatavalt muutnud.

Seega on seis lootusetu.

4 comments:

Anonymous said...

Lihtsalt lihas lühenenud ja pinges, selle algpõhjus mujal. Füsioterapeud aitab, vaatab lihased üle ja annab iseseisvaks kodus tegemiseks harjutused. Iseenesest võib ära kaduda, aga kui sportimist tahad jätkata, siis tuleb põhjusega tegeleda.

Andres said...

Sporti tahaks edasi teha muidugi, muidu läheb elu kuidagi väga ühekülgseks.

Tegelikult olen füsioterapeudi juures ka käinud, aga sealt selle teadmisega ka ära tulin, et paraneb ise. Proovin teist füsioterapeuti, sest nagu aeg näitab, ei ole ise paranenud.

Tanza said...

Mul kahjuks sama trauma tuli Saaremaa 3-päeva jooksul täitsa lambist koos samade sümptomitega. Ravi peaks sedasi välja nägema, et lihasele külma peale, rahu anda ja kui saad siis ka ultraheli mingi 10 seanssi. Ise jäin ravi algusega ca nädala hiljaks aga paari-kolme nädalaga sain asja korda. Sul on vist krooniline rebend tekkinud :)

Andres said...

Jah, mul endal on sama tunne ...