Friday, January 21, 2011

Maraton 2011/ 60 päev. Tund aega rajal

Tänasega on täitunud 2 kuud süsteemset jooksutreeningut. Kokku on jooksutrenni nüüd järjest tehtud natuke üle 4 kuu, aga neist esimesed 2 kuud olid sissejuhatuseks - tempo oli väga aeglane ja jooksuotsad ka lühikesed.

Viimasel ajal on hakanud meeldima trennitegemine keset päeva. Täna oli ka start kell 3. Plaan oli joosta vastavalt enesetundele. Algselt arvasin, et jooksen 70 minutit ära, jooksu ajal hakkas see mõttes kahanema 50-ni ja lõpuks tuli siis 60 minutit ära.

Selleks kuuks planeeritud tempoga on harjumine edukalt läinud. Pulsid on trennide lõpus ca. 130 ringis. Veel 10 päeva ja tempo tõuseb veel 20 sekundit kilomeetri kohta.

Põhiline probleem on endiselt kiireks jooksuks liiga kõrge kehakaal. Langus toimub küll hea tempoga, aga võiks olla natuke kiirem. Senikaua, kui kaal ei ole õigeks saanud, pean jätkama aeglaseid jookse madala pulsiga. Kuna neist on hakanud natuke tüdimus tekkima, siis loodan, et siit tekib initsiatiiv kiiremini õige kaal kätte saada. Praeguse langustrendiga saan 100% kiirusega jooksma hakata juunis-juulis. Sinnani on ikka väga palju veel aega :(

No comments: