Monday, May 16, 2011

Shiatsu massaaž

Möödunud nädalavahetusel Võru-Kubija hotellis peatudes oli mul võimalik elus esimest korda kogeda shiatsu massaaži. Ega omal initsiatiivil poleks muidugi selle peale tulnud, aga seekord kuulus shiatsu massaaž majutuse hinna sisse ja nii seal ka käidud sai.

Eelnevalt oli shiatsu massaažist mulle teada, et:
Shiatsu tähendab jaapani keeles sõrmedega avaldatavat survet. Seda ligi sajandi vanust teraapiat võibki võrrelda nõelraviga, kus nõelte asemel kasutatakse keha erinevatele punktidele surve avaldamiseks sõrmi ja peopesi. Shiatsu massaaž on üles ehitatud põhimõttele, et mööda keha liiguvad energia ehk „ki” vood ning valud ja haigused on põhjustatud energiavoo häiritetest.


Ehk siis oli teadmine, et massaaži teeb inimene ja see peaks andma hea enesetunde.


Kahjuks ei taibanud lugeda Võru-Kubija hotelli kodulehelt, kus on kirjas:
Stimuleerib liikuval massaažilaual keha punkte selja-, nimme- ja jalgade piirkonnas järkjärgulise survega, venituvad nii lihased kui lülisammas. Shiatsu abil saavad siseorganid ja selgroolülide vahekettad justkui “ruumi juurde” ning paraneb vere- ja hapnikuvarustus keha sügavamates kudedes. Paraneb rüht ja enesetunne. 20 minutit; 5,5 EUR-i.


Seega oled massaaži ajal massaažilaual ja saad nö. masinliku programmeeritud massaaži.
Õnneks on mul rulluisutamise harrastamise ajast päris tugev selg ja elasin massaaži üle. Aga kellel on nõrgem selg ja ei oska ka nõrgemate lihaste tõttu oma keha hästi hoida ja kontrollida massaažilaual ? Ilmselt on päris ebamugavad 20 minutit, sest ka minul oli järgmine päev selja alaosa ikka päris valus.


Aga järgmine kord siis jälle targemad - tuleb tutvuda väga põhjalikult iga uue asjaga, kus endal kogemusi ei ole. Muidu võivad tulemused olla oodatule täpselt vastupidised!






Aga kellel on selg, eriti alaselg, väga tugev - sellisel juhul on shiatsu massaaž Võru-Kubijal väga hea valik!

No comments: