Thursday, May 12, 2011

Tempojooks 5 km

Peale kahvatut jooksu 1. mail ümber Viljandi järve olen nüüd teinud kergema jooksuga trenne. Nagu sai plaanitud, on enne järgmist võistluste seeriat, mis algab 22. mail IIZI Skate`ga Pirital, jätkub Emumäe jooksuga, Olümpia-, Öö- ja ümber Harku järve jooksuga ning lõpeb IIZI Skate`ga Raplas 19. juunil, tegin täna esimese tempojooksu maastikul. Valitud raja profiil imiteerib küllalt hästi järgmisi raskema profiiliga jooksuvõistlusi.

Kuna kõik järgmised 4 jooksuvõitlust jäävad vahemikku 5-7 km, sobib ettevalmistavaks tempojooksuks 5 km väga hästi. Jooksin 2x2,5 km; peale esimest ringi oli nö. joogipunkt. Eesmärke oli kaks: joosta alla 25 minuti ning teine ring esimesest kiiremini. Mõlemad eesmärgid said täidetud - aeg tuli 24.56; esimene ring 12.31 ja teine 12.25.

Nüüd järgnevad jälle pikemad ja rahulikumad jooksud ning järgmisel neljapäeval on samal rajal järgmine kontrolljooks.

Nii tänasel kui järgmise nädala tempojooksul jooksen temoga, millega peaksin vastu pidama maastikul 10 km - seega päris viimast ei võta, aga ega liiga palju varuks ka ei jää. Igal juhul kerge võistlustunde saab kätte ja hea enesetunde ka. Hea on see, et areng, kuigi väike ja aeglane, toimub!

Vaade Ateenale

3 comments:

Anonymous said...

jee, tubli :))

Anonymous said...

Kas ja kuidas oled oma siin välja hüütud pikaajalisi eesmärke viimaste tulemuste valguses ümber hinnanud?
J

Andres said...

Jah, kõik ei ole läinud päris nii, nagu eelmise aasta sügisel uuesti jooksmist alustades lootsin. Selle aasta eesmärgid tuli juba mõnda aega tagasi ära muuta - sellest sai ka siin lühidalt kirjutatud http://jookseme.blogspot.com/2011/04/kahju-kull-aga-eesmarke-tuleb-muuta.html

See hooaeg lõpeb Tallinna Maratoniga, siis saab hooajale hinnagu anda ja vaadata, kuidas edasi minna.

Hea on see, et elus ei tea, mis ees ootamas on. Oleks sügisel teadnud, milline katsumuste rada ees ootab, et ennast soovitud jooksuvormi viia, poleks ma küll seda ette võtma hakanud. Aga õnneks ei teadnud ma seda ette:)