Tuesday, June 14, 2011

Jalgrattasõit - sobiv harrastus ka kuuma ilmaga

Möödunud pühapäeval tegime enda jaoks ühe huvitava avastuse. Kui üldjuhul oleme palavate ilmadega oma trennid ära teinud kas hommikul varem või õhtul hiljem, siis seekord sattusime rattaga sõitma täpselt kell 12 päeval - kõige kuumemal ajal.

Aga huvitav oli see, et rattasõit ei väsitanud ega ajanud sõitmine ka higistama, kuigi termomeeter lähenes 30 kraadile. Nimelt sõitsime mere ääres, kus puhus pidevalt kerge tuul. Olime mingis mõttes nagu rannas - päike võttis täiega, ainult et me ei olnud liiva peal vaid liikusime ratastel mööda mere äärt Viimsi poolsaarel.

Kui rannas käimisega on minul nii, et pärast olen väsinud ja uimane (mulle ei meeldi seal üldse!), siis peale pühapäevast rattasõitu mere ääres tekkis hoopis energiat juurde. Ja korralikult pruuniks sai ka selle sõiduga - muidugi ratturi päevituse:)

Huvitav on ka see, et kui oleme nüüd tegelenud juba päris pikalt jooksmisega, tunduvad teiste vastupidavusalade trennid (ratas, rulluisutamine) palju lihtsamad kui varem - rahulike trennide ajal ei hakka isegi suvel eriti palav. Veel üks suur pluss jooksmise kasuks!

PS. Nagu küll ühel teisel teemal on hiljuti öeldud: ärge hakake liiga pikalt mõtlema vaid tegutsege kohe! - nii olen otsustanud läbida enda elu esimese maastikuratta maratoni 10. juulil Aegviidus ja 58 km!


4 comments:

Karmen said...

Rattasõit on ok jah, eelmine aasta sellel kuumal suvisel perioodil ainult rattaga suutsingi liikuda, käimine oli võimatu, kuid rattaga täiesti mõnus. Ja eelmine nädal oli ka ratas igati hea liikumisvahend.

Andres said...

Ma ei olnud nii ammu enam kuumal ajal millegipärast sõita proovinud ja kui nüüd sai (juhuslikult) ette võetud, oli tõesti üllatus suur, et see on nii lahe tegevus keskpäeval !

dr Holden said...

No ja siis sügisel Haanja100-le???

Andres said...

Hea meelega, kui füüsiline vorm vastab oktoobri alguseks Haanja100 rajale. Eks suvised paar planeeritud rattamaratoni Elion Estonian Cup sarjas näitavad ka ära, kui palju jõudu ja oskusi on.