Friday, June 17, 2011

Viimsi - hea koht rattasõiduks

Täna oli järjekordse kolmepäevase treeningtsükli viimane päev - rattasõit MTB-ga Viimsis. Viimsis on hea sõita - on palju rattateid ja suhteliselt vähe autosid. Samuti on sõitmiseks sobivad rajad kerged - ainuke raskendav asjaolu on pidevalt puhuv tuul.

Täna sõitsin peamiselt mööda Rohuneeme teed - seega siis peamiselt asfaldil, aga mingi osa ka distantsist asfalttee kõrval maastikul. Tuul keerutas ja puhus kohati päris tugevasti - nii, et palav ei hakanud:)

Proovisin hoida sirgetel ja väiksema tuulega lõikudel kiirust 25 km/h; allamäge siis muidugi kiirem (max oli 45 ringis) ja tõusudel ning vastutuuleotstel natuke aeglasem. Keskmine pulss oli 120 ja 20 km läbisin ajaga 56 minutit (keskmiselt 22 km/h). Ei ole just teab mis vägevad näitajad, aga teise rattatrenni kohta käib küll. Esialgu on veel raskeim ülesanne pikalt sadulas istumisega harjumine.

Edaspidised rattatrennid suunduvad nüüd enamjaolt Pirita metsa raskemale maastikule, aga mõned kergemad saab ka Viimsis ära teha. Poolsaare teine pool on ju veel esialgu rattaga avastamata!


No comments: