Friday, March 23, 2012

Good news? Jaak Mae EMV-l 2. kohal

Tänase päeva kaalukaim uudis Eesti sportlastest vastupidavusaladel tuleb Jõulumäelt - Jaak Mae sai paarissprindis (koos Andres Kolloga) EMV-l 2. koha. Kui ma ikka õigesti mäletan, olid Jaagul oma tippsportlase aastatel sprindis pigem tagasihoidlikud kohad protokollis ette näidata.

Tegelikult oli sellist tulemust ka oodata. Millest seda järeldada sai? Jaak on osalenud sel talvel juba päris mitmel maratonil ja saavutanud neil kahtlaselt head kohad - eriti, kui arvestada seda, et ta ise pidas neid maratone headeks tempotrennideks ja ei ole kuuldavasti sel talvel ka liiga palju treeninud.

Kas veel miski võiks meie suusatamise hetkeseisu paremini iseloomustada kui tänane finišiprotokoll? Aga nagu juba üleeile oli juttu, tulevad muutused õige pea niikuinii ja ilmselt aitas ka tänane võistlus omalt poolt sellele kaasa.

Loodan, et tõeks saab ka minu üks varasem ennustus, kellest saab järgmine murdmaasuusakoondise peatreener. Kui see aasta oli suusatajatel vilets aasta, siis koondise peatreeneri tase oli veel madalam koondise suusatajate omast. Nüüd, kevadel, on hea võimalus see viga parandada ...

Kahju, et ise pean see nädalavahetus Tallinnas olema ...


No comments: