Thursday, May 1, 2014

Kui joosta ei saa, siis tuleb käia ehk 85. Suurjooks ümber Viljandi järve

1. mai on konkreetse sihiga päev - olgu muude selle päeva tegevustega kuidas on, aga Viljandi järvele tuleb igal juhul tiir peale teha. Alates 2007. aastast olen seda igal võimalusel ette võtnud ja loodan, et nii jääb ka edaspidi.

Täna oli ümber Viljandi järve tiiru tegemine eriti lihtne - kuna joosta ei saa, siis tuli see 12 km käies läbida. Aga käimise juures on see hea, et siis on võimalik keegi endaga Tallinnast kaasa kutsuda ja koos ümber Viljandi järve käia. Nii oli see ka täna.

Tänane ilm oli küll vist viimase kuu kõige viletsam, eriti veel Lõuna-Eestis. Kui näiteks kodus, Viimsis, ei sadanud täna praktiliselt üldse, siis kogu see aeg, mis möödus Viljandis, sadas peaaegu vahetpidamatult ning ega liiga soe ka ei olnud. Viljandisse jõudes oli +2, finishisse jõudes oli temperatuur tõusnud ja termomeeter näitas juba +4 kraadi. Aga kõik see ei seganud. Käia oli mõnus, tempo oli minu jaoks rahulik (9 min/km). Tegelikult treeeningkava järgi oligi täna plaanis puhkepäev (mille võib asendada kerge liigutamisega kui tunne on hea) ja ring ümber Viljandi järve rahulikus tempos sobis seega ka treeningkavaga kokku.



Kokkuvõttes - vägev üritus, tõesti väga hästi korraldatud, päeva võib lugeda igati kordaläinuks!

Uuel nädalal ootab ees juba uus start.

2 comments:

Anonymous said...

Uus start?
Joostes või käies?

Andres said...

Prooviks vaikselt joosta. 10. mail on Viimsi 10 km jooks - saab kodu lähedal ka ühe võistluse läbida