Monday, April 28, 2014

Treenimine kava järgi

Mulle meeldib sport ja kõik sellega kaasnev ning olen tähele pannud, et mida aasta edasi, seda rohkem meeldima hakkab. Sel kevad-talvel sai tehtud spordialaselt mingis mõttes restart ning üle 21 aasta treenin jälle treeneri poolt koostatud kava järgi, kus on igaks kuupäevaks konkreetne tegevus kirjas - nii ajaliselt trenni pikkus kui pulsitsoonid. Viimati oli mul selline kava ees aastal 1993 ja siis oli kava autoriks meie omaaegne tõeline jooksukuulsus Toomas Turb ning kava oli rajatud heade tulemuste saavutamiseks pikamaajooksus. Toimis hästi.

Sel kevadel saadud kava enam suuri tulemusi pikamaajooksus ei taotle ja kui täpsem olla, siis kavas ei sisaldu üleüldse ühtegi jooksukilomeetrit. Sest selleks et sõita kiiresti rattaga või rulluiskudel ei ole vaja jõuda heal tasemel joosta. OK, mööndustega võib öelda, et enne jõusaali trenne soojenduseks võib jooksmist ette tulla. Kava sisaldab seega peamiselt kahte spordiala - rulluisutamine ja maastikurattasõit ning mulle teatavaks üllatuseks on päris raske.

Praegusel perioodil on kava järgi mulle planeeritud näiteks 6 trennipäeva nädalas; suurema väsimuse tekkimisel võib piirduda ka 5 päevaga. Enam-vähem võrdselt on esindatud nii jõusaal, rulluisutamine kui maastikurattasõit. Kusjuures rulluisutamine ja maastikurattasõit sobivad ka treeneri meelest päris hästi ühte treeningkavasse. Isegi paremini kui maanteerattasõit ja rulluisutamine.

Tuleb huvitav hooaeg - võistlused algavad mai lõpust, oma parima vormis proovin ajastada augusti lõpust septembri lõpuni.

Ja mis on treeneri poolt tehtud kava puhul veel suureks eeliseks - on kelle käest küsida kui küsimusi peaks tekkima ning võib olla kindel, et vastused on asjatundlikud.

Rattalinn CPH - vaade 17 korruselt

2 comments:

Anonymous said...

Ja treener on kes?

Andres said...

Ei hakka nime ütlema, aga kes blogi on pikemat aega tähelepanelikult lugenud, need kindlasti aimavad ära