Thursday, October 16, 2014

Milline aeg on trenniks sobivaim?

Milline kellaaeg sobib trenniks kõige paremini? Mõned teevad trenni hommikul enne tööd, enamus teeb trenni õhtul peale tööd. Jah, tõsi, tihtipeale ei olegi võimalik aega eriti palju valida, hea et üldse trenni jaoks sobiv aeg on võimalik leida.

Aga kui arvestada, et piiranguid ei ole ja trenni jaoks saaks valida ükskõik millise aja päevast? Millise aja siis valiksite?

Teada on, et meie seas on nii hommiku- kui ööinimesi ja ilmselt sobiks hommikuinimestele trenniajaks ideaalselt hommik ja ööinimestele (hilis)õhtu. Mina olen näiteks aru saanud ning ka testid on seda kinnitanud, et olen päevainimene ja parim ning efektiivseim aeg jääb minul kellaaegade 11.00 ja 16.00 vahele. Ning vastavalt sellele olengi oma päevad esmaspäevast reedeni juba viimased 10 aastat planeerinud. Ja see tähendab ka seda, et kui olulisemad tööasjad on mõttekas ära teha 11.00 ja 15.00 vahel, siis trenni jaoks sobivaim aeg on alates kella 15.00-st. Muidugi saab ka muudmoodi varieerida aegadega 11.00 ja 16.00 vahel. Näiteks homne jõusaali treening Sparta Spordiklubis algab kell 12.30 nagu homne treeningkaaslane just teatas. 

Päevaste trennidega on ka see hea asi, et saab valida parimaid/huvitavamaid trennikaaslasi - ikka neid, kellel päevakava on vaba - ettevõtjad ja sportlased ning ka need, kes veel koolis peavad käima ja seal liiga kaua istuda ei viitsi :) 

Ja mis veel - päevainimesed saavad aastaringselt trenni teha valges, olenemata aastaajast ja see pole sugugi väike asi meie kliimas.


No comments: