Wednesday, December 10, 2014

08. - 10.12.2014

Üle-eelmise loo juurde panin pildi, kus loen just natuke aega enne pildi tegemist ostetud Bodo Schäferi raamatut "Võitjate seadused."

Bodo Schäferist kuulsin esmakordselt eelmise aasta juunikuus juhtimiskonverentsil Forum One Kaunases. Konverentsil oli küll palju häid esinejaid kuni Richard Bransonini välja, aga Bodo jäi juba siis kuidagi teistmoodi silma.

Kui tavaliselt hakkavad koolitajateks need, kes ise ettevõtluses läbi ei ole löönud (siin on muidugi erandeid), siis Bodo on ise ka läbi elu äriliselt edukas olnud ja see teeb tema ettekanded veel eriti huvitavaks - tead, et mees, kes räägib, teab ka, mida ta räägib!

Kui selle aasta oktoobri lõpus Vilniuses uuesti Forum One`il käisime, oli eelmise aasta esinejatest 2 esinejat uuesti kutsutud ja üks nendest siis loomulikult Bodo Schäfer. Minu jaoks oli tema ettekanne selle-aastase konverentsi üks parimaid, kus ta andis muuhulgas ühe väga vinge põhimõtte, mida igapäevaselt saab igaüks kasutada nii spordis, äris kui muus elus:

  • Suhteliselt oma esinemise alguses tegi Bodo saalile nii-öelda soojendusharjutuse: "Tõstke kõik oma käsi nii kõrgele kui suudate." Publik tõstis oma käed nii kõrgele kui suutis. "Ja nüüd veel 10% kõrgemale!" Kõigi käed tõusid kõrgemale ... 
Lihtne harjutus, mis näitas ära kui raske on tegelikult kohe pingutada maksimaalselt ja et peaaegu alati jätame oma tegevustesse reserve.

Kui Vilniusest tagasi jõudsime, sai hakatud vaatama, ega raamatupoodides midagi Bodo Schäferilt ei ole? Oli. Raamat "Võitjate seadused." Vähemalt internet näitas, et selline raamat on Apollos müügil. Aga Solarise Apollos selgus, et kõik raamatud on läbi müüdud ja ainuke Apollo ketis asuv eksemplar on Tartus. Läkski veel 2 nädalat ja Tartust tellitud raamat oli Tallinnas kohal ja saigi kohe lugema hakata.

On küll hea raamat ja tasus ootamist!

Ja proovige endast kasvõi aeg-ajalt anda 110% - uskuge, see õnnestub!

No comments: