Saturday, December 27, 2014

Huvitav avastus

Täna hommikul tegin enda jaoks huvitava avastuse - juba väga pikka aega on saanud sporti teha nii, et mitte kusagilt mitte midagi ei valuta ja mitte miski ei takista enda eesmärgipärast liigutamist. Kui hakkasin meenutama, millal oli viimane tõsisem tagasilöök tervise poolelt, siis tuli meelde 2012.aasta 1. september kui avaldusid mõlemal jalal korraga luuümbrise põletikud. Luuümbrise põletikest täielik paranemine võttis küll pikalt aega, aga täna saab küll öelda, et viimased 7-8 kuud pole need probleemid enam kordagi tunda andnud.

Vigastuste- ja probleemidevabalt trenni tegemine on ikka hoopis teine asi kui võrdlen seda ajaga 2011-2012 kui oli üks pidev kulgemine ühest probleemist järgmiseni. Tagantjärgi võib öelda, et on ime, et sellel perioodil sporditegemisele üldse joont alla ei saanud tõmmatud.

Nagu eelnevast võib aru saada, lähme uuele rulluisuhooajale vastu suurte lootustega. Ettevalmistusperioodi esimesed 3 kuud on läinud ideaalselt - kõik plaanitu on ära tehtud; 3 kuud veel ettevalmistavaid trenne ja ongi algamas 6-kuuline võistlusperiood, kus hakkavad vahelduma poolmaratonid ja maratonid. Vähemalt 15 peaks korralikke võistlusi 6 kuu peale kokku saama.

Tulemusi 2015. aastaks ette ennustama ei hakka - vaatame, mis välja tuleb :)

Siin me peamiselt treenime - Sparta spordiklubi
Foto autor: Triinu

4 comments:

c said...

hea meel lugeda! Ja väga tuttav tuleb ette ka. Mul sama, et kuskil pool aastat jalad korras pärast pikki jamasid. ja vigastusest vigastusse kulgemist

Anonymous said...

Nüüd saaksid ju uuesti jooksma hakata kui probleemid jalgadega on jäänud kaugesse minevikku? :)

Andres said...

Ei hakka vist õnnega mängima - pärast läheb jälle midagi paigast ära ..

A7K said...

Huvitav tähelepanek on, et see, millest kirjutasid oma 15.12 postituse lõpus, kõlas enam-vähem samas sõnastuses meie suusatajate suust 12 päeva hiljem meedia vahendusel