Tuesday, February 17, 2015

Töömaraton ... ehk kui töö hakkab hulluks ajama

Milline variant on raskem - kas läbida maraton suuskadel, joostes, rulluisutades või töölaua taga? Kui maratoni läbimine spordiradadel on üldiselt füüsiliselt küll pisut kurnav aga ajaliselt suhteliselt lühike (1-4 tundi sõltuvalt spordialast), siis töölaua taga loen mina maratoniks neid perioode, kus tööl tuleb käia ilma puhkepäevadeta paar nädalat järjest ning päevad on seejuures ka pikad (vähemalt 10 tundi aktiivset tööaega).

Üks selline tööperiood on jälle lõppemas - täna õhtuga saab selle "maratoni" (loodetavasti) lõppenuks lugeda. See kord läks asi eriti hulluks - tööpäevad laua taga on alanud juba pikemat aega kella 7.20 paiku ja õhtul koju tagasi on jõutud ainult tänu sellele 21.00 paiku, et mõned kohad, kus enne kojuminekut on vaja  oste sooritada, suletakse kell 21.00.

Tegelikult on juba mitmeid päevi toimunud kõva võitlus väsimusega, aga kui juba öösiti jooksevad unes silme eest läbi sildid "Nordecon", "BoConcept" ja "Vepsäläinen" ning uni on läinud hommikul kell 5.15, on viimane aeg see tööperiood ära lõpetada ning jälle ... trenni minna



Seega - minu meelest on maratonide läbimine ilusatel looduskaunitel radadel täielik puhkus võrreldes nö. töömaratonidega. Füüsilisest pingutusest on lihtne välja puhata, aga vaimsest pikaajalisest pingutusest ... ?

No comments: