Monday, March 23, 2015

Jooksjate raamat käes

2013.a.-l oli kõigil jooksu- ja muudel spordisõpradel hea võimalus läbi Hooandja keskkonna toetada Kristo Reinsalu ja Andrus Nilgi poolt väljaantavat raamatut, milles leiavad kajastamist meie parimate kesk- ja pikamaajooksjate lood. Peale 2013.a. suve sain ka mitmel korral e-maili kaudu teada, et raamat muudkui paisub ja paisub J Ja kokkuvõttes paisuski ca. 600 leheküljeliseks mahukaks teoseks! Ning nii mahuka raamatu kirjutamine nõuab loomulikult aega.

Väärt raamat ilmus küll juba ca. kuu aega tagasi, aga oma eksemplarile jõudsin järgi alles eelmisel neljapäeval Nõmme Spordikeskusesse ning eilsest läks lugemine lahti. Minu isiklik mälu katab Eesti kesk- ja pikamaajooksjate tegemisi kusagil alates 1982.a.-st - sellest aastast alates on raske mind millegi suurega üllatada (olin siis ikkagi juba 7-aastane ja lugesin kõik Spordilehed läbi!) ning ses mõttes on hea, et raamatu esimene lugu läheb ajas natuke kaugemale - 1960-datesse. Sai kohe oma keskmaajooksuga seotud silmaringi natuke avardada.

Ja ausalt - jube hea on lugeda raamatut, mille väljaandmisele olen ise saanud natuke kaasa aidata. Kui eelmisel neljapäeval oma eksemplari kätte sain, vaatasin kohe uuesti Hooandja keskkonda, kas oleks võimalik veel mingit asjalikku projekti toetada, aga vähemalt esimese korraga kohe ei leidnud. Eks peab varsti uuesti vaatama J   


Ja muidugi püsime ise samuti jätkuvalt treeninglainel. Sellest nädalast algas nö. suvine graafik, mis näeb ette:
- esmaspäev, kolmapäev, reede - jõusaal.
- teisipäev, neljapäev, laupäev - vastupidavuse arendamine väljaspool jõusaali
- pühapäev - puhkepäev

Ning heaks tavaks on saanud alustada nädalat esmaspäeviti jõusaalis enne kella 8-t. Saab hea tugeva tunde sisse terveks nädalaks!

No comments: