Saturday, May 23, 2015

Ruila rattamaraton

Jõudsin Ruilasse natuke peale keskpäeva kui stardini jäi aega ca. 1 tund. Ja kuigi jõudsin enda meelest kohale varakult, olin üks viimastest saabujatest - parklad olid juba autosid täiesti täis.

Võistluseelsed traditsioonid - numbri väljavõtmine, tuttavatega jutuajamised, lastesõitude vaatamine - läbitud, oligi aeg ratas valmis panna, võistlusriided selga ning stardijoonele. Kui olin võistlusriided selga saanud, jäi stardini aega täpselt 7 minutit - seega vägagi piisavalt, kuna ma soojendust enne võistlust ei tee.

Ja kuigi ilmaennustused lubasid veel eile võistluse ajaks mitte just kõige paremat ilma, oli kokkuvõttes ilm täiesti ideaalne. Stardis oli 10 kraadi sooja, isegi päikest oli kohati näha, keskmise tugevusega tuul - ideaalne kevadilm ja starti saigi mindud lühikese spordisärgiga.

Stardist väljun traditsiooniliselt viimaste hulgas, täna sõitsin üle stardijoone eelviimasena. 25 km ootas ju ees, ega kuhugi otseselt kiiret ei olnud ka. Alguses sõitsin väga rahulikult. Kui esimest korda kella vaatasin, oli sõidetud 13 minutit, hakkasin vaikselt kiirust lisama ja kuni 36-nda minutini läks kõik ideaalselt - päris mitmed kaasvõistlejad tulid järjest selg ees vastu. 36-dal minutil juhtus üheaegselt kaks asja - hakkas pistma ning parema jala säärde lõi kerge kramp. Jalakrambid on aga minu jaoks nii tavalised sündmused võistluste ajal, et proovisin mitte väga tähele panna. Pistmine läks üle nii, et rohkem kuni distantsi lõpuni eriti kaasavõetud vett ei joonudki, krambid aga tuletasin ennast teist korda meelde kui sõidetud oli 1 tund ja 10 minutit. Just oli üks tõus algamas ja minu ees olnud naisterahvas hüppas nii äkki oma rattalt maha, et pidin ka jube järsu liigutuse tegema ja mõlemad säärelihased korraga krambis. Tulin ratta pealt maha ja järgmise minuti jooksin ratta kõrval, et jalad jälle sõidukorda saada. Õnnestus.

Lõpp oli kerge nii nagu kogu sõitki, eriti kerged tundusid nii põllu- kui metsarajad, mis varasematel aastatel on osutunud tõelisteks kirstunaeladeks. Kui stardist väljusin eelviimasena, siis rajal möödusin 25 km jooksul 44 võistlejast ja jõudsin finishisse 140 osaleja hulgas 95-ndana. Aeg eelmisest aastast (kui arvestada, et sel aastal oli distants 3 km pikem) ca. 13 minutit parem.

Kokkuvõttes olen väga rahul - sõit oli kerge, aeg paranes oluliselt võrreldes möödunud aastaga, võistluse korraldus oli suurepärane - mida rohkemat ühelt laupäevalt tahta!

Sõidetud 35 minutit
Foto: Rivo Pajur

No comments: