Monday, June 8, 2015

Tabasalu rullimaraton

Peale Ruila rattamaratoni oli treenimisega natuke keeruline seis. Rattavõistlusel krampitõmmanud jalgadest ei tahtnud valu kuidagi ära minna ja paremas säärelihases on kerged valud sees siiamaani. Valud säärelihases tegid aga rullitamise keeruliseks ja nii saingi enne Tabasalu võistlust ainult 2 korda rullidega sõita - mõlemal korral rahuliku tempoga 10 km (31-32 min.).

Seega oli eile hommikul peamine küsimus enda jaoks sellise tempo valimine, et uuesti jalakrampe ei tekiks, sest krampidega uisutamine maanteel, kus tuul puhus kohati 15 m/s, ei ole just väga meeldiv tegevus. Samas lootsin ikkagi ära täita ka endale pandud eesmärgi, s.t. et lõpetada võistlejaterivi esimeses pooles.

Tabasallu jõudsin varakult, sest tahtsin vaadata ka laste ja noorte sõite - kas järelkasvu hulgast on kedagi lähiaastatel meie tippudele konkurentsi pakkuma tulemas? Meeldivalt palju oli küll lapsi rajal, aga peale ühe Läti poisi (Viktors Kokins) minule küll kedagi silma ei jäänud, kes lähiaastatel võiks pikematel distantsidel ilma tegema hakata.

Natuke peale kella 12:00 antigi start poolmaratoni distantsile. Selles mõttes läks kehvasti, et magasin stardi maha ja ei saanudki tagumistest ridadest tulnuna enam normaalsele positsioonile - tuleb järgmisel etapil aegsamini stardijoone taha minna. Poolmaratoni distantsil tuli läbida 2 ringi. Paari kilomeetri järel leidsin enda jaoks sobiva grupi, kellega koos rajal liikuda, sest eilse tuule käes ei olnud soovi üksinda sõita. Enamus distantsist sõitsin grupis teisel-kolmandal positsioonil, aga keerulisematel momentidel kui grupis hakkasid vahed tekkima, sõitsin vahed kinni tagasi ja vedasin ka minu järel sõitnud eessõitjatele järele. Samuti sai distantsi jooksul mitmele eessõitvale grupile järgi jõutud ja eks seal tuli ka vahepeal ca. 500-meetriseid natuke kiiremaid liigutusi teha.

Foto: Spordihai.ee
Kuna tempo oli valitud enda jaoks pigem aeglasemapoolne, oli teine ring väga kerge ja finish jõudis kahtlaselt kiiresti kätte. Kusagil kilomeeter enne finishit hakkasid kõik, kellega koos olin sõitnud, spurtima ja läks päris huvitavaks. Olen sprinti eelmisel hooajal harjutanud ja pole viimase aasta jooksul grupifinishis kellegile kaotanud - nii ka seekord - võitluses kohtadele 45-51 sain 45-nda koha. Grupifinshit loengi enda jaoks Tabasalu poolmaratoni kõrghetkeks. Teine kordaminek oli selles, et jalgade enesetunne oli peale võistlust parem kui viimasel nädalal enne võistlust. Ja kolmas kordaminek oligi lõpetamine võistlejaterivi esimese 50% seas (stardiprotokollis oli 107 nime).

Foto: Spordihai.ee
Peale võistlust ootas saun Golden Clubis, täna on puhkepäev ja homsest algab väike ettevalmistustsükkel pühapäeval toimuvaks Marimetsa Kapi järgmiseks osavõistluseks - Märjamaa rattamaratoniks. Märjamaal on minu eesmärk vähendada kaotusprotsenti võitjale võrreldes Marimetsa Kapi eelmise osavõistluse, Ruila etapiga.

Ja veel - trenni teha ja võistlustel käia on küll tore, aga ma ei saaks seda kõike sel aastal teha kui minuga lähedalt seotud 2 inimest ei oleks nii asjalikud - üks selle poolest, et vaatamata oma kõigest 6-kuusele eale on ülirahulik ja asjalik ning teine selle poolest, et on väikse 6-kuuse tüdrukuga hiilgavalt hakkama saanud. Suured tänud kodusele toetusnaiskonnale!



Järgmine etteaste juba sel pühapäeval Märjamaal; Rullituuri järgmine etapp toimub 4 nädala pärast Pärnus.

No comments: