Friday, September 11, 2015

Tänasega algas ettevalmistus järgmiseks rulluisutamise hooajaks

Kuigi see võistlushooaeg (mai lõpp kuni septembri algus) kulges mingis mõttes nagu Ameerika mägedel, võib kokkuvõttes öelda, et lõpp hea kõik hea. Maastikurattavõistlused läksid üldjuhul hästi (ajad olid eelmisest hooajast oluliselt paremad, mõnel võistlusel isegi 25 km distantsi kohta 13 minutit) ja rullivõistlused lõppesid hästi - isikliku rekordiga Tallinna rullimaratonil. Ning kuna alates augusti algusest on trennid meenutanud rohkem puhkust, alustasingi juba 6 päeva peale viimast rullivõistlust ettevalmistumist aasta 2016 rulluisuhooajaks.

Tänase trenni tegin enda lemmiktreeningpaigas - Golden Clubi jõusaalis ning treeningvahendiks oli cross-trainer. Trenn ise nägi välja nii, et alustasin koormuselt 1 ja iga 3 minuti tagant tõstsin koormust 1 astme võrra, nii kuni koormuseni 16 - tempo oli koguaeg ühtlane. Kui alguses ei tahtnud pulss üldse üle 105 tõusta, siis kusagil koormustel 12-13 hakkas pulss lähenema 120-le ja koormusel 16 jõudis juba 145-ni. Teinud koormusel 16 3 minutit ära (siis oli juba päris raske sama tempot hoida, mis madalamatel koormustel), hakkasin iga 3 minuti tagant koormust 1 võrra vähendama, kuni koormuseni 1 tagasi jõudsin. Trenni pikkuseks kujunes 93 minutit ja see oli täitsa korralik koormus täna minu jaoks ning ühtlasi ka hea sissejuhatav treening uueks hooajaks ettevalmistumisel.

Täna registreerisin end ära ka Pirita Sügisjooksule, mis toimub 27. septembril Pirital-Kloostrimetsas metsaradadel ja jooksu pikkus on 6 km. Enne seda plaanin teha ka ühe jooksutrenni, et jooksutunnetus tekiks ja saaks seda 6 km jooksu kerge tundega läbida - nii nagu Rakveres Ööjooksul oli.

Kahtlemata raskeim hetk sel suvel -
Kalevipoja rullivõistluse finish.
Foto autor: Gea

No comments: