Monday, October 26, 2015

Töö ajal trennis - kaotatud või võidetud aeg?

Mina olen üks neist vähestest, kes käib üldjuhul trennis töö ajast. Sobivaimaks ajavahemikuks on kujunenud 11-16; sõltuvalt tööpäeva iseloomust muidugi.

Üldjuhul näeb päevakava välja selline - hommikul kui uni ära läheb (kella 8 ja 9 vahel), tuleb üles ärgata, süüa ja kontorisse sõita. Algab tööpäeva see osa, kus toimuvad kõik päevaks planeeritud kokkusaamised, telefonikõned ja muud tegevused, mis kindlasti selle tööpäeva sees tuleb ära teha. Kui kiirete tegevuste lõpetamine jääb pealelõunasse, käin lõunat söömas ja sellisel päeva algab trenn kella 14.30-15.30 paiku. Kui kiireid tegevusi on vähem, siis algab trenn juba enne lõunat, nii 11-11.30 paiku (nagu täna). Peale trenni järgneb see osa tööpäevast, mis raha sisse toob - mõtlemine - ja kestab see nii kaua kui sel päeval jaksu on - kas kella 19.00-ni, 19.30-ni või veel natuke kauem.

Aga trenn keset päeva - see tundub ju nagu ajaröövel? Tegelikult ei ole, sest võtan trenni nö. tööd kaasa ja mõtlen trenni ajal välja lahendusi küsimustele, mille kallal peale trenni kohe edasi tööd teha. Trenn on lisaks füüsilisele tegevusele kujunenud ka töötegemiseks teises keskkonnas kus tihtipeale sünnivad ootamatult teistsugused lahendused kui kontorilaua taga.

Ja kõigele lisaks - kõik kliendid, kellele ma töid teen ja kes spordiga tegelevad, teevad seda samuti üldjuhul tööajast :) Kust ma seda tean? Sest treenime paljudega samas kohas ja samal ajal.

Seega - trenn tööajal on minu jaoks kujunenud kindlasti võidetud ajaks. On ju ennast aktiivselt liigutades samal ajal tööd teha palju lahedam kui ainult kontorilaua taga. Ja nagu töötulemustest järeldan, peaks hakkama vist rohkem ja pikemaid trenne tööajast tegema :)




No comments: