Thursday, September 8, 2016

Rulluisud nurka, jooksutossud välja

Kuigi ilmad väljas on veel ilusad suvised ja seda võibolla isegi kuni oktoobri alguseni välja, tundub mõistlik otsus rulluisud selleks aastaks nurka tõsta ja jooksutossud välja võtta. Ühtegi rulluisuvõistlust sel aastal Eestis enam (minu teada) tulemas ei ole ja niisama Pirital-Viimsis ringi uisutada ka väga tahtmist ei ole. Rullihooaega sobis väga ilusasti lõpetama Viimsis toimunud poolmaraton möödunud laupäeval, mille järgselt üks konkurentidest ütles mulle finišis: "Täna tegid sa küll sajandi sõidu." Ja las see sajandi sõit jäädagi selle aasta lõppakordiks uisurajal.

Tegelikult said jooksutossud kohe peale laupäevast rullisõitu kapist välja võetud et pühapäeval Pärnus 2 silda ületada, aga natuke tõsisemaks jooksutrenniks läheb alates homme hommikust kui kella 10 paiku koguneme Nõmme metsas et üks väike varahommikune jooks sissejuhatusena sügisesse jooksuhooaega ette võtta.

Sügis ja jooksmine sobivad ju hästi kokku - ilmad lähevad järjest jahedamaks, väljas järjest pimedamaks ja mingist ajast alates hakkab kindlasti jälle ka sadama - aga jooksmist need pisiasjad ju kuidagi segada ei saa. Pigem vastupidi - mida kehvem ilm, seda paremini sobib see jooksmiseks.

Kõigele muule lisaks loodan, et saan sel sügisel ka mõned võlad seoses pikamaajooksuga likvideeritud, millest blogis varasematel aastatel juttu on olnud. Vähemalt plaanid on sügiseks 2016 nii tehtud.


No comments: