Tuesday, September 6, 2016

Lõppude lõpuks edukas rullivõistlus Viimsis



Eelmine laupäev ei alanud just kõige paremini - reede õhtu oli olnud kõike muud kui sportlik ja tervislik - mis tähendas laupäeva hommikul natuke väsinud olekut ja kergelt valutavat pead :) Suurepärane algus ju rullivõistlusele, mille stardini oli jäänud napid 2 tundi.
Tegin seekord teistmoodi - selle asemel, et hakata mõtlema mida kõike reede õhtul teisiti oleks võinud teha, kasutasin olukorda ära iseendas sportliku viha tekitamiseks et vähemalt hooaja lõpetuseks üks asjalikum start teha.

Stardieelne aeg läks seekord kuidagi eriti kiiresti ja kui üks hetk avastasin, et parema jala kanna juurest uisusaabas hõõrub, näitas kell, et stardini on 7 minutit aega. Tundus, et jõuab jala korda teha veel enne starti. Kiire sõit stardialast auto juurde (2 minutit), plaastri vahetus (2 minutit), auto juurest stardialasse tagasi (2 minutit) ja olingi 1 minut enne starti stardialas valmis.

Viimsis on hea lai tee ja stardis kellegil mingeid probleeme ei olnud liikumasaamisega. Minu plaan (lähtuvalt elltoodud sportlikust vihast) oli järgmine - hakata stardist alates koos sõitma endast natuke tugevamate sõitjatega ja pidada nii kaua vastu kui jõuan. Eesmärgiks oli sõita hooaja viimasel võistlusel isiklik rekord poolmaratonis.

Enne starti paika pandud plaan õnnestus ja kilomeeter pärast startimist olingi õiges grupis, mis liikus sobiva kiirusega (lootsin distantsi läbida ca 48 minutiga, mis oleks minu jaoks korralik isikliku rekordi parandus - senine rekord oli täpselt 50:00).

Esimene pool poolmaratonist oli tunne enam-vähem ja poole maa ajaks tuli 23:30, mis näitas, et kui väga suurt ärakukkumist distantsi teisel poolel ei tule, saan 48:00 kätte. Teise ringi alguses hakkas grupp, kus sõitsin, ennast kiiremini liigutama ja pudenes laiali, paar kilomeetrit sõitsin üksi või mõne eestpoolt selg ees vastutulnud sõitjaga koos, aga viimases tagasipöördepunktis saime jälle korraliku neljase grupi kokku, millega finiši poole sõita. Viimsel 5 km.-l oli tuul vastu ja grupi efekt märgatav võrreldes üksi sõitmisega.

Sõit toimub vastutuult, grupp on tihedalt koos
Kui lõpuni oli veel ca 1,5 km sai taha vaadates selgeks, et kui sama tempoga jätkame, jõuab järgmine 8-liikmeline grupp meile järgi (ja läheb mööda). Võtsin grupis juhtimise enda peale ja hakkasin finiši poole sõitma  maksimumi välja pannes. Päris lõpuni nii ei jõudnud ja minu tuules olnud kolm sõitjat kihutasid ca 500 meetrit enne finišit minust mööda, aga järgmise grupi eest pääsesime kõik kuigi kuni lõpuni tuli selle eest veel kõvasti võidelda. Vahe järgmise grupiga oli finišis 1 sekund.

Lõpuajaks märgiti protokolli aeg 47:43.

Selle rulluisuhooaja saab kokku võtta lühidalt: lõpp hea, kõik hea :)


No comments: