Friday, September 23, 2016

Selle nädala üritus - Pirita Sügisjooks

Kuigi koos sügise saabumisega on meil alanud ka endi musklite kasvatamise hooaeg ja oleme viimase nädala jooksul juba 4 korda jõusaalis raskusi tõstmas käinud, teevad nädalavahetusi endiselt huvitavamaks erinevad rahvaspordiüritused.

Kohe-kohe algavaks nädalavahetuseks olid tegelikult valikud seinast-seina ning kui vaadata ajas mõni aasta tagasi, siis 2013.a. samal nädalavahetusel sai osaletud Kullamaa rattamaratonil; 2014.a. - Berliini rullimaratonil ning 2015.a. Pirita Sügisjooksul. Ka sel aastal langeb valik Pirita Sügisjooksu kasuks ja seda väga lihtsatel põhjustel - rattamaratonidel sel aastal osaleda ei saa ning pole sel aastal rattaga ühtegi korda sõitmas käinudki eelmisel aastal Elvas saadud vigastuse tõttu ning Berliini lihtsalt polnud tahtmist reisima hakata. Järgi jääb üritus mis toimub sisuliselt koduradadel Pirita metsas.

Pirita Sügisjooks on juba traditsioonidega üritus, toimudes sel aastal kuuendat korda. Mis mulle selle jooksu juures kõige enam meeldib on see, et vaatamata väga väikestele osavõtutasudele  (5 €) on üritus väga hästi korraldatud; rada on samuti hea - metsateed, tõuse-langusi ei ole, sobiv distantsi pikkus (6 km), ... loetelu võiks siinkohal pikalt jätkata.

Viimase info kohaselt on jooksule registreerunud 444 osalejat ja seega saavad  kohapeal ka 56 kiiremat oma nime kirja panna enne kui osalejate limiit täis saab.

Isiklik eesmärk on väga lihtne - et jooksu ajal ja lõpetades oleks hea enesetunne ning enne esmaspäeva hommikust jõusaali trenni end liiga ära ei väsitaks :)

Lõpetuseks meenus lause, mis anti osalejatele stardist kaasa eelmise aasta Pirita Sügisjooksul: "Ei ole küll tõestatud, et sportimine lisaks elule aastaid, aga on kindel, et sportimine lisab aastatele elu."

Sügisene Pirita mets

No comments: