Friday, October 21, 2016

Sporditüdimus

Viimasel ajal olen jõudnud selleni, et huvi spordi vastu on hakanud kaduma. Ei, mitte ise sporditegemise vastu, vaid just spordi vastu üldisemalt. Eks see tunne on süvenenud juba mitme viimase aasta jooksul, aga viimastel kuudel olen lõpuks jõudnud seisu, kus enam mingit huvi ei paku ei spordiuudised ega laiemas spordimaailmas toimuv. Eks kogu selles asjas on üks nö "põhisüüdlane" - kuna sport=keemia aina rohkem ja rohkem, siis hakkab endal ka aina rohkem ja rohkem tekkima tunne, et miks peaks üldse sellise jama vastu mingit huvi tundma.

Dopingulugudest on juba ammu saanud kuumimad uudised spordiuudiste kategoorias. Kindlasti on neid lugusid veel palju tulemas; samas - talialade spordis polegi enam eriti palju arenguruumi - suurimad staarid on juba vahele jäänud. Ja see show ja valetamine, mis kogu selle teemaga koguaeg kaasas käib - kellele see peaks üldse huvi pakkuma?

Tippsportlased on ju nagunii koguaeg olnud oma vaimsetelt võimetelt suures osas mitte just kõige "teravamad pliiatsid" ja kui siia veel pidev keemia tarbimine ka otsa lisada, siis ...

Ühesõnaga - olles varasemalt harjunud palju sporti jälgima, tekib juurde palju vaba aega, millega saab midagi muud ette võtta - kas teha ise natuke rohkem trenni või midagi muud kasulikumat kui seda on laias spordimaailmas toimuva jälgimine.

Seevastu rahvasport on lahe valdkond. Kui vaadata erinevatel rahvaspordi üritustel osalejate arvu, siis see on ikka väga suur väikese Eesti kohta. Näiteks sel pühapäeval toimuv Pärnu Rannajooks toob starti üle 1300 osaleja. Ja seda oktoobri lõpus kui ilmad ei ole juba ammu enam liiga ilusad ega soojad.

Sügisene Otepää

No comments: