Monday, October 3, 2016

Tartu Linnamaratoni 10 km

Tartus on hea võistlemas käia ning nii olime kohal ka 5. Tartu Linnamaratonil. Viiest Linnamaratonist olen nüüd kolmel 10 km jooksu läbinud. Miks mulle Tartus võistlemas käia meeldib, ei oskagi nii üheselt vastata. Kas on selleks hotelli akendest avanev imeilus vaade


või on selleks programmi olulise osana toimuvad lastejooksud kus kohal on küll vist kõik Tartu lapsed ja mõned kaugemaltki


või on lihtsalt tegemist ühe sümpaatse linnaga - ega see kõik kokkuvõttes ei omagi liiga suurt tähtsust. Aga kohal me Tartus toimuvatel jooksuüritustel tihtipeale oleme.

Lisaks sellele et linn on ilus ja lastejooksud ägedad tuli ka mul endal 10 km distants läbida. Ega sellest midagi pikalt rääkida seekord ei ole. Läksin starti plaaniga läbida rada ajaga 1:02 ja sellises tempos esimesed 5 km enam-vähem ka möödusid. Omast arust hoidsin veel tempot tagasi et distantsi teisel poolel natuke kiiremini joosta, aga läks hoopis nii, et kui esimesed 5 km said läbitud ajaga 31:29, siis järgmised 5 km 33:40. Enesetunne viimasel kolmel km-l oli väga vilets ja need tuli läbida jooks-käimine vaheldumisi; lõppaeg siis oma kella järgi 1:05:09. Enesetunne finišis oluliselt tagasihoidlikum kui oli olnud mõned päevad varem Tartu Õhtujooksul.

Eile oli puhkepäev, täna hommikul 45 minutiline vastupidavustreening jõusaalis, homme on ees ootamas jooksutrenn .. jne jne ... kuni pühapäeval juba uus start ja seda natuke lühemal distantsil kui oli Tartus ning peaks sobima järelikult tänase treenitusega paremini.

No comments: