Thursday, September 29, 2016

Õhtujooks Tartus

Kui nädala esimestel päevadel oli veel väljas pooleldi suvine ilm, siis eilseks oli suvi asendunud sügisega ja Tartus toimunud Õhtujooksu stardi ajaks oli väljas +9 kraadi sooja, korralik tuul ja kerge vihm - ühesõnaga ideaalne jooksuilm, ei hakka palav ega midagi :)

Isiklik plaan selle aasta rahvajooksudel on lihtne - alates septembri algusest võtsin eesmärgiks läbida iga järgnevat võistlust natuke kiiremas tempos (min/km kohta) ja siiani on see ka õnnestunud.

Õhtujooksu start anti eile õhtul kell 19:19 Tartus aadressil Võru 171 ehk linna Võru poolses otsas ja trass kulges Ülenurmele ja tagasi. Võrreldes SEB Sügisjooksu ja Pirita Sügisjooksuga oli kohe stardis kahtlaselt kerge tunne ja etteruttavalt võib öelda, et selline hea tunne säilis kogu distantsi kuni finišini välja.

Rada oli lihtne - kogu distants kulges asfaldil, tõuse-langusi oli vähe ning ka tuul puhus õigesti, s.t. distantsi esimesel poolel vastu ja teisel poolel tagant.

Jooks oli hästi korraldatud. Kõik autoteede ületused olid reguleerijate poolt korralikult lahendatud, kõige pimedamal teelõigul põlesid küünlad kahel pool teed. Harrastusjooksja jaoks olid loodud väga head tingimused pimedas jooksmiseks.

Õhtujooksjad starti minemas

Kui võtta nüüd ajas tagasi, siis augusti algusest peale olen proovinud vaikselt jooksurajale tagasi tulema hakata. Augusti esimeses pooles oli veel raskusi tempoga 7 min/km kohta, septembriks oli tempo jõudnud 6:30 min/km kohta, praeguseks on veel natuke üle 6 min/km kohta ja varsti peaks esimene number juba 5 olema. Ja nii ka eile prognoosisin, et 2 kuu pärast Tartu Novembrijooksul saab joostud tempoks 5 min/km.

Omalt poolt jäi Õhtujooksust väga positiivne mulje. Tasus Tallinnast kohaletulekut ja tulen ka järgmisel korral 23. novembril ning jooksen siis loodetavasti juba märgatavalt kiiremas tempos kui eile!

Ja muidugi, peaaegu oleks meelest läinud - see teise Eesti otsa võistlema sõitmine on alati tunduvalt lihtsam kui ei pea minema üksi. Eile oli kaasas Triinu, kelle nimi oli ka stardiprotokolli kantud, aga kes eile osaleda ei saanud kuid selle eest aitas ta igati kaasa minu jooksu õnnestumisele ning lubas tulla ka järgmisel korral, 23. novembril.

Laupäevase Tartu Linnamaratoni finiš oli juba paigas
Nüüd on 2 päeva vahet ja juba laupäeva lõunal saab Tartus järgmise stardi teha 10 km distantsil. Aeg, millega rahul oleksin ei tohiks olla suurem kui 1 tund ja 2 minutit.


2 comments:

Anonymous said...

6:57 min/km

Andres said...

6:57 vist ikka ei olnud. Aga ajaga segadus minu jaoks natuke oli küll.

Segadus tekkis sellest, et enne starti öeldi kohapeal distantsi pikkuseks 7,7 km ja kiire arvutus näitas, et aeg natuke üle 46 minuti annab tempoks 6 min/km. Kuna mul endal spordikella ei ole mis tempot näitaks, siis vaadates finišis kella peale aega 46:23, saingi tempoks 6:01/km ja selle teadmisega kirjutasin ka selle loo siia valmis.

Hiljem selgus, et distantsi pikkuseks oli siiski 7,3 km ja see teeb tempoks 6:21/km.

Ja siis, vaadates protokolli, oli tempoks jah märgitud koguni 6:57/km.

Kõige tõenäolisem on siis 6:21/km ja kõige olulisem, et nii hea tundega jooksu pole ammu olnud!